МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Здоров’язбережульвальні технології на уроках фізичної культури у початковій школі"

Радіоненко, Маргарита Олегівна (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Здоров’язбережульвальні технології на уроках фізичної культури у початковій школі". Запоріжжя.

[img] Text
_МР_Радіоненко Демо.pdf

Скачати (274kB)

Резюме

Впровадження здоровя’збережувальних освітніх технологій, створення єдиного здоровя’збережувального освітнього місця у просторі навчальних закладів, спрямованого на забезпечення становлення особистості малюка з урахуванням індивідуальностей фізичного та психічного становлення, дають можливість поєднувати фізіологічну та інтелектуальну роботи. Об’єкт дослідження – процес фізичного виховання дітей молодшого шкільного віку. Мета – дослідження впливу здоров’язбережувальних технологій на уроках фізичної культури на рівень фізичного розвитку учнів молодших класів. Дослідження проводилося на базі комунального закладу «Ліцей №24» Кам’янської міської ради Дніпропетровської області. В педагогічному експерименті брали участь 22 дитини у віці 7-8 років. Чисельність однієї групи одинадцять осіб, експериментальна група та контрольна. Діти експериментальної групи відвідували уроки фізичної культури три рази на тиждень, за нами запропонованою технологією. Головна особливість нашої «технології» полягала, у використанні в навчальному процесі з фізичного виховання в експериментальному класі спеціальних здоров’язбережувальних технологій і створенні при цьому специфічних умов, що сприяють зміцненню та збереження здоров’я дітей молодшого шкільного віку. Отримані результати. тестування рухових здібностей контрольної та експериментальної груп, свідчать про те, що здоров’язбережувальні технології у вправах фізичної культури надають позитивний вплив на розвиток показників фізичної підготовленості дітей молодшого шкільного віку. В експериментальній групі основна маса дітей на початок дослідження показали невисокий рівень рухової підготовленості, що становило 36,4%; то до кінця педагогічного експерименту ці показники зросли до високого рівня у 31,8% школярів. Приріст темпів показників розвитку рухової підготовленості до кінця дослідження становить 16,6%. Так, якщо в контрольній групі показники зросли (від 1,6% до 9,1%), то в експериментальній групі (від 16,6% до 18,2%). По абсолютній більшості позицій учні експериментальної групи на кінець експерименту показали результати, що перевершують аналогічні дані у контрольній групі.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: учні молодших класів, здоров’язбережувальні технології, урок фізичної культури, рухові здібності
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 03 Черв 2024 12:30
Останні зміни: 03 Черв 2024 12:30
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13695

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу