МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Моделювання оздоровчої діяльності старшокласників у закладах позашкільної освіти"

Вінник, Андрій Віталійович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Моделювання оздоровчої діяльності старшокласників у закладах позашкільної освіти". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Вінник Демо(1).pdf

Скачати (288kB)

Резюме

На сучасному етапі розвитку суспільства недостатньо уваги приділяється можливостям центрів дитячо-юнацького туризму у вирішенні проблем оптимізації здоров’я школярів, удосконалення їх фізичної підготовленості. Мета дослідження - науково обґрунтувати та розробити підходи до підвищення ефективності організаційно-методичного забезпечення оздоровчо-рекреаційної діяльності старшокласників у закладах позашкільної освіти для залучення молоді до регулярної рухової активності, організації змістовного дозвілля, покращення показників фізичного та емоційного стану. Об’єкт дослідження − оздоровчо-рекреаційна діяльність школярів у закладах позашкільної освіти туристсько-краєзнавчого напряму. Дослідження проводили у 2022-2023 навчальному році на базі Комунального закладу «Волинський обласний центр національно-патріотичного виховання, туризму і краєзнавства учнівської молоді Волинської обласної ради». Кількість учасників педагогічного експерименту склала 51 особа, з них: 26 хлопців і дівчат 15 років та 25 хлопців і дівчат 16 років. В процесі занять здійснювався педагогічний контроль. Для практичного впровадження окреслених підходів була розроблена технологія організації оздоровчо-рекреаційної діяльності старшокласників, структурна модель якої містить п’ять основних компонентів: мета, принципи, умови, рівні впровадження, критерії ефективності, що включає складові, які пов’язані між собою та у комплексі вирішують завдання залучення старшокласників до позакласної роботи з фізичного виховання та створення умов для розвитку особистості дитини. Ефективність розроблених підходів до організаційно-методичного забезпечення та моделювання оздоровчої діяльності старшокласників характеризується підвищенням обсягу спеціально організованої рухової активності дітей, покращенням показників їх фізичного здоров’я, психофізіологічних параметрів. На кінець педагогічного експерименту в хлопців і дівчат обох вікових груп спостерігалася позитивна динаміка за результатами контрольних вправ, що характеризують рухові здібності; показниками функціонального стану кардіореспіраторної системи; інтегральними показниками емоційного стану. Ключові слова: організаційно-методичне забезпечення, заклади позашкільної освіти, туризм, старшокласники, оздоровча діяльність.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: організаційно-методичне забезпечення, заклади позашкільної освіти, туризм, старшокласники, оздоровча діяльність
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:31
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:31
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13646

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу