МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Архітектура тренувальних навантажень під час занять хортингом у закладі фахової передвищої освіти в контексті гурткової роботи"

Куян, Максим Петрович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Архітектура тренувальних навантажень під час занять хортингом у закладі фахової передвищої освіти в контексті гурткової роботи". Запоріжжя.

[img] Text
_МР_Куян Демо.pdf

Скачати (277kB)

Резюме

Останнім часом в нашій країні широкого розповсюдження набула ефективна українська система індивідуальної бойової майстерності «хортинг». Об’єкт дослідження – навчально-тренувальний процес студентів закладу фахової передвищої освіти, які займаються у гуртку з хортингу. Мета дослідження – обґрунтувати обсяги тренувальних навантажень для студентів закладу фахової передвищої освіти згідно навчальної програми гурткової роботи з хортингу та експериментально перевірити їх ефективність. Педагогічні дослідження виконували у період 2022-2023 н.р. на базі Дніпровського фахового коледжу енергетичних та інформаційних технологій. В експерименті взяли участь 15 юнаків-студентів 16-18 років, які систематично займалися у гуртку з хортингу від одного до трьох років. В процесі роботи обґрунтовано обсяги тренувальних навантажень для студентів фахового коледжу згідно навчальної програми гурткової роботи з хортингу в закладах фахової передвищої освіти з таким годинним розподілом: на теоретичну частину – 90 годин і практичну підготовку – 1574 години на рік. В процесі педагогічного експерименту підтверджений позитивний вплив застосування запропонованих обсягів тренувальних навантажень на фізичну підготовленість студентів фахового коледжу протягом річного циклу підготовки, результати вихованців гуртка з хортингу поліпшилися за всіма абсолютними показниками та відсотковим значенням показників у контрольних вправах. Найвища динаміка приростів спостерігалася за таким руховими тестами: присідання з партнером своєї ваги на плечах – 26%, присідання на одній нозі – 24%, згинання рук в упорі лежачи на пальцях – 19%, піднімання ніг до перекладині у висі на прямих руках – 18%, згинання рук в упорі лежачи на кулаках – 16%, стрибки через палку у власних руках – 15%, розгинання тулуба із положення лежачи на животі – 14%, техніка ніг по повітрю за 30 с – 13%. Це супроводжувалося успішними виступами спортсменів на регіональних змаганнях з хортингу.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: гурткова робота, фізична культура, хортинг, тренувальні навантаження, студенти закладу фахової передвищої освіти
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 03 Черв 2024 12:33
Останні зміни: 03 Черв 2024 12:33
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13692

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу