МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Моніторинг фізичного розвитку дітей середнього шкільного віку в процесі занять волейболом"

Андросенко, Михайло Олександрович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Моніторинг фізичного розвитку дітей середнього шкільного віку в процесі занять волейболом". Запоріжжя.

[img] Text
_МР_Андросенко Демо(1).pdf

Скачати (249kB)

Резюме

Система фізичного виховання у закладах загальної середньої освіти потребує модернізації на основі використання сучасних підходів до організації секційної роботи оздоровчої спрямованості, зокрема, з волейболу. Об’єкт дослідження – процес фізичного виховання дітей середнього шкільного віку в закладах загальної середньої освіти. Мета дослідження полягає у теоретичному обґрунтуванні та експери-ментальній перевірці впливу секційних занять волейболом оздоровчої спрямованості на розвиток фізичних якостей дівчат-підлітків. Експериментальна робота здійснювалась у 2022-2023 навчальному році на базі Чернівецького ліцею № 7 Чернівецької міської ради. В експерименті взяли участь 20 дівчат середнього шкільного віку (13-14 років, 8 клас), які за станом здоров’я були віднесені до основної медичної групи. Всі діти методом випадкової вибірки були розподілені на дві групи (по 10 осіб): контрольну та експериментальну. В контрольній групі секційні заняття з волейболу проводили з використанням традиційної методики. Для дівчат експериментальної групи дівчат на секційних заняттях з волейболу була впровадження комплексна методика розвитку фізичних якостей оздоровчої спрямованості. Детально розроблено й експериментально перевірено ефективність впливу секційних занять волейболом оздоровчої спрямованості на розвиток фізичних якостей дівчат-підлітків. Порівняння одержаних результатів дає підстави констатувати, що в результаті впровадження методики секційних занять волейболом оздоровчої спрямованості у закладі загальної середньої освіти відбулися позитивні зміни результатів тестування (р<0,05) силової витривалості рук і плечового поясу, загальної витривалості, гнучкості хребетного стовпа, сили м’язів черевного пресу та вибухової сили в експериментальній групі дівчат-підлітків; в контрольній групі таких змін не зафіксовано. Доведена ефективність методики секційних занять волейболом оздоровчої спрямованості для розвитку фізичних якостей дівчат середнього шкільного віку.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: фізичний розвиток, фізичні якості, фізична культура, волейбол, секційні заняття, діти середнього шкільного віку
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 03 Черв 2024 12:37
Останні зміни: 03 Черв 2024 12:37
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13682

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу