МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Техніко-тактична підготовка юних футболістів 13-14 років в річному циклі тренування"

Новік, Олексій Олексійович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Техніко-тактична підготовка юних футболістів 13-14 років в річному циклі тренування". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Новік Демо.pdf

Скачати (254kB)

Резюме

Особливу увагу в навчально-тренувальному процесі необхідно приділяти техніко-тактичній підготовці юних футболістів, використовуючи сучасний підхід до її освоєння та вдосконалення. Об’єкт дослідження – навчально-тренувальний процес юних футболістів 13-14 років. Мета дослідження – удосконалити техніко-тактичну підготовку юних футболістів 13-14 років у річному циклі тренування. Педагогічний експеримент проводився на базі футбольного клубу «Україна» в м. Київ. Термін проведення експерименту з 01 жовтня 2022 року по 01 жовтня 2023 року. Для проведення експерименту було створено дві групи з 28 юних футболіста. Педагогічний експеримент мав на меті експериментальну перевірку ефективності розробленої експериментальної методики вдосконалення техніко-тактичної підготовки юних футболістів 13-14 років. Порівняльний аналіз результатів дослідження показав, що ігрова діяльність юних футболістів проходить як в оптимальних умовах, що дуже важливо в ігровій діяльності, так і в ускладнених. Характерно, що майже 40 - 45% усіх техніко-тактичних дій виконуються в ускладнених умовах, а брак при цьому сягає 50-55%. Після застосування протягом року розробленої системи вправ було зареєстровано 10 ігор за участю футболістів контрольної та експериментальних груп. Достовірну перевагу експериментальна група виявила у виконанні передач м’яча, обведення та відбору м’яча, якості ударів по воротах, загальної кількості техніко-тактичних дій. Загальна кількість групових взаємодій, виконаних експериментальною групою, більша на 18 разів, виконання їх на 7 % виявилося надійнішим. Критерієм ефективності техніко- тактичних дій є кількісно-якісні характеристики атакувальних комбінацій, під час порівняння яких експериментальна група має кращий вигляд, ніж контрольна. Їх виконання на 17 % надійніше і більше ніж у контрольної групи. Відмінності у виконанні загальної суми техніко-тактичних дій у кількісно-якісному відношенні виявилися на високому рівні. Це підтверджують і збільшені змагальні показники. Надійність виконання техніко-тактичних дій виявилася достовірно вищою в експериментальної групи на 12,8%. Кількість виконаних прийомів достовірно більша, відповідно на 49,8 техніко-тактичних і 29,2 групових тактичних дій.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: юні футболісти, техніко-тактична підготовка, футбол, гра, м’яч, техніка і тактика футболу
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 28 Трав 2024 11:52
Останні зміни: 28 Трав 2024 11:52
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13664

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу