МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Особливості фізичної підготовки волейболісток на базовому етапі багаторічного циклу підготовки"

Лисенко, Ілля Ігорович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Особливості фізичної підготовки волейболісток на базовому етапі багаторічного циклу підготовки". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Лисенко Демо.pdf

Скачати (236kB)

Резюме

У роботі розглянуто питання фізичної підготовки волейболісток на базовому етапі багаторічного циклу підготовки; проаналізовані особливості фізичної підготовки та основні фактори фізичної підготовленості в волейболі як методичної проблеми; розкриті технологічні основи побудови фізичної підготовки спортсменок; висвітлені провідні напрями вдосконалення фізичної підготовки в спорті; запропоновано програму фізичної підготовки юних волейболісток різних ігрових амплуа. Ця експериментальна програма фізичної підготовки розрахована на волейболісток 13-14 років, впроваджена у підготовчому періоді та має окремі розділи для кожної ігрової спеціалізації. При розробці диференційованої тренувальної програми в першу чергу враховувалися виявлені в наших дослідженнях структура і рівні основних показників фізичної підготовленості волейболісток різних ігрових амплуа. Було визначено, що процес фізичної підготовки юних волейболісток, організований на основі диференційованого цілеспрямованого впливу на ігрову спеціалізацію дозволяє більш істотно, ніж при традиційному тренуванні, підвищувати рівень загальної та спеціальної фізичної підготовленості. Доведено, що побудова фізичної підготовки юних волейболісток при обліку таких чинників, як вікові сенситивні періоди розвитку окремих фізичних якостей, схильність до певного виду роботи, що обумовлює ігрове амплуа, забезпечує оптимізацію і більш гнучке управління процесом розвитку фізичної підготовленості і сприяє підвищенню його рівня.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: волейбол, фізична підготовка, базовий етап підготовки, спортивне тренування, порівняльний аналіз, дитячо-юнацька спортивна школа
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:34
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:34
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13658

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу