МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Комплексне оздоровлення здобувачів вищої освіти в процесі професійної підготовки"

Вихівська, Марія Григорівна (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Комплексне оздоровлення здобувачів вищої освіти в процесі професійної підготовки". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Вихівська Демо(1).pdf

Скачати (349kB)

Резюме

Робота присвячена проблемі оздоровлення й оцінки функціонального стану, фізичної працездатності та фізичної підготовленості здобувачів вищої освіти на заняттях з фізичного виховання. Мета дослідження – вдосконалити організаційно-методичні складові фізичного виховання здобувачів вищої освіти, спрямовані на підвищення фізичної підготовленості та формування функціональних резервів організму. Об’єкт дослідження - фізичне виховання здобувачів вищої освіти в процесі професійної підготовки. Дослідження проводили на базі Запорізького національного університету впродовж 2022-2023 навчального року. В експерименті брали участь 40 здобувачів вищої освіти 2 курсу факультету фізичного виховання, здоров’я та туризму, які були розподілені на дві групи (по 20 осіб): контрольну й основну. Здобувачі вищої освіти контрольної групи займалися за програмою фізичного виховання для вишів, основної групи - за розробленою експериментальною програмою оздоровлення. Аналіз результатів виконання рекомендованих тестів фізичної підготовленості наприкінці дослідження виявив значне покращення у здобувачів вищої освіти (юнаків та дівчат) основної групи витривалості, силових і швидкісних якостей, гнучкості. За результатами одномоментної проби було встановлено, що після експерименту в жодного здобувача вищої освіти основної групи не було визначено ні дуже поганої, ні поганої реакції серцево-судинної системи на навантаження, у 56,6% вона стала задовільною, у 39,5% – доброю та у 3,9% – відмінною (р<0,05). В контрольній групі у 19,7% осіб залишилася дуже погана реакція серцево-судинної системи на наванта-ження, 23,7% – погана, 50,0% – задовільна, 6,6% – добра. У результаті застосування запропонованої методики оздоровлення у здобувачів вищої освіти основної групи вдалося підвищити адаптацію та покращити можливість відновлення функціонального стану організму після навантаження. Дане дослідження доповнює та конкретизує знання в галузі фізичного виховання здобувачів вищої освіти в процесі професійної підготовки у вишах, сприяє продуктивному вирішенню питань їх оздоровлення та адаптації до навчання.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: здобувачі вищої освіти, фізичне виховання, фізична підготовленість, функціональний стан, фізична працездатність, оздоровлення
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:28
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:28
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13645

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу