МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Динаміка швидкісних здібностей дітей середнього шкільного віку в процесі занять тхеквондо"

Авраімов, Дмитро Іванович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Динаміка швидкісних здібностей дітей середнього шкільного віку в процесі занять тхеквондо". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Авраімов Демо(1).pdf

Скачати (401kB)

Резюме

В наш час тхеквондо стає популярним видом спорту як у світі, так і в Україні. Об'єкт дослідження – процес фізичного виховання здобувачів освіти середнього шкільного віку. Мета дослідження – оцінити наявний рівень показників швидкісних здібностей та виявити вплив засобів тхеквондо на їх розвиток в юнаків і дівчат середнього шкільного віку. Дослідження проводили на базі Комунального закладу освіти «Середня загальноосвітня школа № 101» Дніпровської міської ради у 2022-2023 навчальному році. В дослідження прийняли участь 40 дітей середнього шкільного віку 13-14 років, які були розділені на 2 групи: експериментальну, в якій було 20 дітей (11 хлопців і 9 дівчат) та контрольну, яка містила 20 дітей (10 хлопців і 10 дівчат). Підлітки експериментальної групи займались на уроках фізичної культури за запропонованою методикою (із застосуванням засобів тхеквондо), а діти контрольної групи – за державною програмою. В процесі дослідження було розроблено та науково обґрунтовано методику використання засобів тхеквондо на уроках фізичної культури з дітьми середнього шкільного віку для розвитку швидкісних здібностей, яка відповідала віковим й індивідуальним особливостям, а також рівню фізичної підготовленості школярів. Після впровадження методики розвитку швидкісних здібностей дітей середнього шкільного віку засобами тхеквондо в школярів експериментальної групи спостерігався значний достовірний приріст результатів тестів фізичної підготовленості. Зокрема, за окремими тестами були відзначені такі показники поліпшення результатів: «Біг 60 м» – на 1,2% (хлопці) та 1,1% (дівчата) в контрольній групі, на 4,7% та 5,5% відповідно в експериментальній групі; «Човниковий біг 4×9 м» – в контрольній групі на 3,0% та 4,6%, в експериментальній групі на 11,0% та 7,6%; «Теппінг-тест» – в контрольній групі на 1,2% та 0,6%, в експериментальній групі на 5,7% та 4,4%; «Частота рухів» – в контрольній групі на 5,4% та 7,9%, в експериментальній групі на 23,6% та 20,2% (р<0,05).

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: тхеквондо, швидкісні здібності, уроки фізичної культури, діти середнього шкільного віку.
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:30
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:30
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13642

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу