МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Сучасна державна політика у сфері фізичної культури і спорту"

Крамаренко, Олександр Олександрович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Сучасна державна політика у сфері фізичної культури і спорту". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Крамаренко Демо.pdf

Скачати (494kB)

Резюме

Актуальність. Розуміння принципів державної політики у сфері фізичної культури і спорту є одним із найважливіших при підготовці спеціалістів рівня магістр спеціальності фізична культура. Фізично здорова особистість може вільно розвиватись, брати участь у суспільно-політичних процесах, стати на захист Вітчизни. Об’єкт – суспільні відносини, що пов’язані із забезпеченням державно-правового регулювання, функціонування і розвитку сфери фізичної культури і спорту. Предмет – державно-правові засади сучасної політики у сфері фізичної культури і спорту. Мета – аналіз та характеристика сучасної державної політики у сфері фізичної культури і спорту. Завдання: 1. Охарактеризувати стан історіографії та проаналізувати понятійно-категорійний апарат з теми; 2. Висвітлити сучасний стан конституційного та міжгалузевого правового регулювання сфери фізичної культури і спорту; 3. Розглянути механізми реалізації державної політики у сфері фізичної культури і спорту на рівні центральних та місцевих органів влади, а також громадських організацій. Методи дослідження: історико-правовий, феноменологічний, системний, антропологічний методи, аналіз, синтез, дедукція та індукція, описовий метод. Нормативно-правову база – чинне українське законодавство у сфері фізичної культури і спорту. Наукова новизна – розкрито державно-правові засади державної політики у сфері фізичної культури і спорту. Теоретичне та практичне значення. Матеріали роботи можуть бути використані у науково-дослідній роботі, в освітньому процесі при викладанні дисциплін «Права людини і спорт», «Спортивне право» та ін., у профорієнтаційній та просвітницькій роботі. Апробація. Результати дипломної роботи були оприлюднені на науково-практичних конференціях та круглих столах. Структура роботи: вступ, три розділи, висновки, список використаних джерел. Загальний обсяг – 84 сторінки, основний текст – 76 сторінок. Список використаних джерел – 51 найменування.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: громадські організації, державна політика, державно-правове регулювання, законодавча база, спортивне право, фізична культура і спорт, центральні та місцеві органи влади
Теми: J Політологія > JF Політичні інститути і державне управління
K Право > K Право (Загальне)
L Освіта > L Освіта (Загальне)
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:24
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:24
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13651

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу