МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Сучасні вектори фізичної та технічної підготовки футболістів-початківців"

Венгелайтес, Ілля Олександрович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Сучасні вектори фізичної та технічної підготовки футболістів-початківців". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Венгелайтес Демо(1).pdf

Скачати (250kB)

Резюме

Систематичне зростанням вимог до підготовленості футболістів-початківців потребує вдосконалення програми фізичної та технічної підготовки з урахуванням існуючих методичних підходів на цьому етапі багаторічного вдосконалення. Об’єкт дослідження – спортивна підготовка футболістів-початківців. Мета дослідження – теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити програму фізичної та технічної підготовки футболістів-початківців з використанням комплексного підходу у вирішенні тренувальних завдань. Дослідження проводили протягом 2022-2023 навчального року на базі дитячо-юнацької спортивної школи м. Стрий Івано-Франківської області. У дослідженнях прийняло участь 30 юних футболістів-початківців віком 8-10 років. Всі юні футболісти методом випадкового добору були розподілені на дві групи (по 15 дітей в кожній): контрольну й експериментальну. Діти контрольної групи тренувалися згідно традиційної програми. В експериментальній групі було впроваджено комплексну програму вдосконалення фізичної та технічної підготовленості футболістів-початківців. Після впровадження експериментальної програми фізичної та технічної підготовки футболістів-початківців зафіксований достовірний приріст (р≤0,05) в межах 4-11% за такими показниками фізичної підготовленості: швидкість (біг на місці 10 с, біг 30 м з ходу), гнучкість (нахил у сиді), сила (присідання за 20 с), координаційні здібності (човниковий біг 3×10 м). Паралельно зафіксо-ваний позитивний приріст в межах 1-25% показників технічної підготовленості, зокрема: жонглювання, ведення м’яча по прямій 30 м, удари по м’ячу ногою на точність з 11 м, 13 м, 15 м та удари по м’ячу ногою на точність з різних відстаней. Програма фізичної та технічної підготовки з використанням комплексного підходу до вирішення тренувальних завдань у порівнянні з існуючою програмою підготовки юних футболістів засвідчила більшу ефективність на етапі початкової підготовки, що підтверджено приростом показників фізичної та технічної підготовленості футболістів.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: футбол, фізична та технічна підготовка, комплексний підхід, діти 8-10 років, етап початкової підготовки
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:29
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:29
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13644

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу