МДПУ репозиторій

Psychological resources of the individual under the conditions of modern challenges. Життєстійкість особистості як ресурс подолання життєвих криз у родині, яка виховує дитину з обмеженими можливостями здоров’я

Варіна, Г. Б. та Ковальова, О. В. та Титаренко, О. І. (2020) Psychological resources of the individual under the conditions of modern challenges. Життєстійкість особистості як ресурс подолання життєвих криз у родині, яка виховує дитину з обмеженими можливостями здоров’я. Проектний звіт. The Academy of Management and Administration in Opole, Оpole, Польша.

[img]
Перегляд
Text
Варіна_Титаренко_Ковальова.pdf

Скачати (642kB) | Перегляд

Резюме

У науковій статті проаналізовані та концептуалізовані підходи, щодо аналізу психологічних особливостей функціонування родини, яка виховує дитину з обмеженими можливостями здоров’я. У роботідетально розглянуті основні потреби, життєві кризи, проблеми та особливості міжособистісної взаємодії батьків, симблінгів та дітей з іналідизацією в сімейному просторі. В рамках сімейноорієнтованого та суб’єктно-орієнтованого підходів пропонується розглядати життєстійкість, як ресурсний елемент функціонування родини, як систему переконань особистості, що сприяє розвитку готовності суб'єкта долати труднощі та життєві кризи, контролювати їх, керувати ними, вміти сприймати навіть негативні події як досвід і успішно справлятися з ними.

Тип елементу : Монографія (Проектний звіт)
Теми: B Філософія. Психологія. Релігія > B Філософія (Загальне)
B Філософія. Психологія. Релігія > BF Психологія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра психології
Користувач, що депонує: Користувачі 4413 не знайдено.
Дата внесення: 21 Груд 2020 09:56
Останні зміни: 26 Жов 2021 20:54
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11058

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу