МДПУ репозиторій

Разработка программы для оптимизации процессов с несколькими входными и выходными параметрами при проведении экспериментов методом Бокса-Бенкина

Єремєєв, В. С. та Печерський, Р. В. (2019) Разработка программы для оптимизации процессов с несколькими входными и выходными параметрами при проведении экспериментов методом Бокса-Бенкина. Інформаційні технології в освіті та науці: зб. наук. праць (11). с. 109-115.

[img] Text
Еремееев.pdf

Скачати (207kB)

Резюме

Розроблено програму для оптимізації процесу з трьома вхідними і декількома вихідними параметрами при проведенні експериментів у відповідність з некомпозіціонним планом Боксу-Бенкіна. Програму створено у середовищі розробки Microsoft Visual Studio 2012 мовою С ++. Математичні моделі представляються у вигляді рівнянь регресії другого порядку. Програма дозволяє провести аналіз адекватності моделей, знайти довірчі інтервали коефіцієнтів регресії, визначити максимальне і мінімальне значення одного вихідного параметра при заданих умовах для інших параметрів, а також визначити значення вхідних факторів, що забезпечують оптимальні умови протікання процесу з урахуванням усіх параметрів.

Тип елементу : Стаття
Теми: Q Наука > QA Математика > QA75 Електронні комп'ютери. Інформатика
Q Наука > QA Математика > QA76 Комп'ютерне програмне забезпечення
Q Наука > QA Математика > Вища математика
Q Наука > QA Математика > Вища математика > Математичний аналіз
T Технологія > T Технологія (Загальне)
Підрозділи: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра інформатики і кібернетики
Користувач, що депонує: Кафедра інформатики і кібернетики
Дата внесення: 25 Черв 2020 08:30
Останні зміни: 25 Черв 2020 08:30
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10292

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу