Данченко, О. О. and Яковійчук, О. В. and Здоровцева, Л. М. and Данченко, М. М. and Майборода, Д. О. (2018) Особливості процесів пероксидного окиснення та змін жирнокислотного складу ліпідів сьомги при зберіганні. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2 (8). ISSN 2220-8674
118-Текст статті-517-1-10-20190515.pdf
Download (639kB) | Preview
Abstract
У статті наведено результати дослідження процесів
пероксидн
о
го окиснення і змін жирнокислот
ного складу ліпідів сьомги при
зберіганні в ох
о
лодженому стані. Встановлено, що при зберіганні філе сьомги в
ох
о
лодженому стані без консервантів на тлі мікробіологічного псування
антиоксидантна акти
в
ність філе достовірно зростає. Зберігання солоної сьомги
характеризується пер
е
розподілом ненасичених жирних кислот на тлі падіння
антиоксидантної активності. Встановлено достовірне підвищення вмісту ол
е
їнової
і арахідонової кислот і зниження вмісту незамінних лінолевої, ліноленової, а
також докозагексаєнової ки
с
лот.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Q Наука > QH Природознавство > QH301 Біологія |
Divisions: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти |
Depositing User: | Users 40 not found. |
Date Deposited: | 02 Jul 2019 08:29 |
Last Modified: | 02 Oct 2019 05:51 |
URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/4777 |