Bogdan Khmelnitsky Melitopol State Pedagogical University

Особливості процесів пероксидного окиснення та змін жирнокислотного складу ліпідів сьомги при зберіганні

Данченко, О. О. and Яковійчук, О. В. and Здоровцева, Л. М. and Данченко, М. М. and Майборода, Д. О. (2018) Особливості процесів пероксидного окиснення та змін жирнокислотного складу ліпідів сьомги при зберіганні. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2 (8). ISSN 2220-8674

[thumbnail of 118-Текст статті-517-1-10-20190515.pdf]
Preview
Text
118-Текст статті-517-1-10-20190515.pdf

Download (639kB) | Preview

Abstract

У статті наведено результати дослідження процесів
пероксидн
о
го окиснення і змін жирнокислот
ного складу ліпідів сьомги при
зберіганні в ох
о
лодженому стані. Встановлено, що при зберіганні філе сьомги в
ох
о
лодженому стані без консервантів на тлі мікробіологічного псування
антиоксидантна акти
в
ність філе достовірно зростає. Зберігання солоної сьомги
характеризується пер
е
розподілом ненасичених жирних кислот на тлі падіння
антиоксидантної активності. Встановлено достовірне підвищення вмісту ол
е
їнової
і арахідонової кислот і зниження вмісту незамінних лінолевої, ліноленової, а
також докозагексаєнової ки
с
лот.

Item Type: Article
Subjects: Q Наука > QH Природознавство > QH301 Біологія
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти
Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти
Depositing User: Users 40 not found.
Date Deposited: 02 Jul 2019 08:29
Last Modified: 02 Oct 2019 05:51
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/4777

Actions (login required)

View Item
View Item