Bogdan Khmelnitsky Melitopol State Pedagogical University

Культура кизилу в Україні

Сліпчук, Т. Р. (2021) Культура кизилу в Україні. ІІ наукова інтернет-конференція молодих вчених «Сучасні проблеми природничих наук», 6 грудня 2021 р.. pp. 10-12.

[thumbnail of Культура кизилу в Україні.pdf] Text
Культура кизилу в Україні.pdf

Download (1MB)

Abstract

Кизил (дерен справжній) Cornus mas L. - цінна плодова, лікарська, технічна, декоративна та ґрунтозахисна рослина. Високі харчові та лікарські властивості кизилу обумовлені наявністю у плодах пектинових речовин, легкозасвоюваних глюкози та фруктози, вітамінів, мінеральних солей – заліза, калію, кальцію, фосфору, магнію, які добре впливають на хворих із захворюваннями серцево-судинної системи.

Item Type: Article
Subjects: Q Наука > QK Ботаніка
S Сільське господарство > SB Рослинні культури
Divisions: Учасники-партнери репозиторію МДПУ
Depositing User: Unnamed user with email botanika@mspu.edu.ua
Date Deposited: 20 Dec 2021 01:05
Last Modified: 20 Dec 2021 01:09
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12496

Actions (login required)

View Item
View Item