Сліпчук, Т. Р. (2021) Культура кизилу в Україні. ІІ наукова інтернет-конференція молодих вчених «Сучасні проблеми природничих наук», 6 грудня 2021 р.. pp. 10-12.
Культура кизилу в Україні.pdf
Download (1MB)
Abstract
Кизил (дерен справжній) Cornus mas L. - цінна плодова, лікарська, технічна, декоративна та ґрунтозахисна рослина. Високі харчові та лікарські властивості кизилу обумовлені наявністю у плодах пектинових речовин, легкозасвоюваних глюкози та фруктози, вітамінів, мінеральних солей – заліза, калію, кальцію, фосфору, магнію, які добре впливають на хворих із захворюваннями серцево-судинної системи.
| Item Type: | Article |
|---|---|
| Subjects: | Q Наука > QK Ботаніка S Сільське господарство > SB Рослинні культури |
| Divisions: | Учасники-партнери репозиторію МДПУ |
| Depositing User: | Unnamed user with email botanika@mspu.edu.ua |
| Date Deposited: | 20 Dec 2021 01:05 |
| Last Modified: | 20 Dec 2021 01:09 |
| URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12496 |




