Коробко, Д. І. (2020) Персик - цінна плодова культура. Сучасні проблеми природничих наук: збірник матеріалів наукової інтернет-конференції молодих вчених (присвячена 45-річчю від дня заснування хіміко-біологічного факультету (1 грудня 2020, Мелітополь). pp. 17-20.
ПЕРСИК - ЦІННА ПЛОДОВА КУЛЬТУРА.pdf
Download (616kB) | Preview
Abstract
Персик (Persica vulgaris Mill.) одна з найбільш поширених
і популярних південних культур, яка для нормального росту
та розвитку потребує значної кількості тепла. В Україні його вирощування, в основному, зосереджено в південних
областях.
У плодах персика міститься, %: води - 80-90, цукрів (з
переважанням фруктози) - 5-15, кислот (переважно
яблучної і винної) - 0,24-0,72, а також вітамін С (9,4-20 , 0 мг%), каротин, калій, фосфор, залізо, пектинові речовини.Для раціону людського харчування персик незамінний.
Його м'якоті характерні соковитість, ароматність,
поживність, легка засвоюваність, освіжаючий ефект. Не
дарма персик вважають делікатесом. Він рекомендований
дітям і людям, ослабленим хворобою, для того, щоб
поліпшити апетит. Сахара і кислоти легко засвоюються, визначають смак і технологічні якості плодів. Насіння містить до 57% жирної невисихаючого масла, а також ефірне і гірко-мигдальне масла.Якщо людина хворіє різними недугами
печінки, жовчного міхура і серцево-судинної системи, як
допоміжний засіб і при належному лікуванні персик
наддасть чудове лікувальну дію.
Вживання персиків допоможе позбутися від шлаків в
організмі, але люди, які мають хитку нервову систему,
повинні ставитися з обережністю до вживання плодів і соку, так як вони збудливо діють на організм.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | S Сільське господарство > SB Рослинні культури |
Divisions: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства |
Depositing User: | Users 38 not found. |
Date Deposited: | 23 Dec 2020 10:05 |
Last Modified: | 23 Dec 2020 10:05 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11165 |