Плодова культура черешні на Півдні України

Туровцева, Н. М. and Бредіхіна, Ю. Л. and Руденко, Т. Ю. (2020) Плодова культура черешні на Півдні України. Сучасні проблеми природничих наук: збірник матеріалів наукової інтернет-конференції молодих вчених (присвячена 45-річчю від дня заснування хіміко-біологічного факультету (1 грудня 2020, Мелітополь). pp. 182-185.

[thumbnail of ПЛОДОВА КУЛЬТУРА ЧЕРЕШНІ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ.pdf]
Preview
Text
ПЛОДОВА КУЛЬТУРА ЧЕРЕШНІ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ.pdf

Download (691kB) | Preview

Abstract

За даними FAO за останні роки рівень виробництва
плодів черешні у світі знаходиться в межах 2 млн. тонн, що у 7 разів менше науково обґрунтованої норми їх
споживання, чим зумовлено гострий дефіцит та високі ціни
реалізації на них. Незважаючи на короткий період споживання плодів,черешня має велике народногосподарське значення,завдяки щорічному плодоношенню, ранньому достиганню та придатності для технічної переробки плодів. За даними Української асоціації аграрного експорту щороку
вітчизняні садівники вирощують 133 тис. тонн цієї ягоди.
Черешня – широко розповсюджена плодова культура на
півдні України. Саме черешня відкриває з III декади травня сезон фруктів. Більше половини усіх насаджень цієї
культури в Україні зосереджено у Запорізькій області.
Розміщення у даному регіоні пов’язане з унікальними
ґрунтово-кліматичними умовами, які відповідають вимогам
черешні до умов вирощування.

Item Type: Article
Subjects: S Сільське господарство > S Сільське господарство (Загальне)
S Сільське господарство > SB Рослинні культури
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Depositing User: Users 38 not found.
Date Deposited: 21 Dec 2020 09:16
Last Modified: 21 Dec 2020 09:16
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11159

Actions (login required)

View Item
View Item