Прісс, О.П. та Данченко, О. О. та Євлаш, В. В. та Жукова, В. Ф. та Верхоланцева, В. О. та Степаненко, Д. С. (2017) Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання огірків. Технологічний аудит та резерви виробництва, 36 (4/3). с. 35-41.
Text
108530-233226-1-PB.pdf Скачати (665kB) |
Резюме
Аналітичний огляд літературних джерел , а також власний досвід в дослі - дженні впливу негативних чинників на збереженість плодоовочевої продук ції , свідчать про те , що окисний стрес є ключовою ланкою в патогенезі патологіч - них процесів у плодах впродовж холодильного зберігання [1–6]. Найбільш ва - гомим чинником , що призводить до окисного стресу під час зберігання плодоо - вочевої продукції , є низькі температури . Зберігання в охолодженому стані дає можливість суттєво знизити метаболізм і продовжити післязбиральне життя плодів . Проте у теплолюбних культур тропічного і субтропічного походжен ня , до яких відносяться огірки , адаптивні можливості до холоду вкрай обмежені . Зберігання при температурах нижче межі чутливості призводить до функціона - льних розладів і швидкої втраті якості.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | T Технологія > T Технологія (Загальне) |
Підрозділи: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії > Фахові видання |
Користувач, що депонує: | Кафедра органічної і біологічної хімії |
Дата внесення: | 10 Вер 2019 12:22 |
Останні зміни: | 09 Груд 2020 09:14 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6919 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |