МДПУ репозиторій

Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання огірків

Прісс, О.П. та Данченко, О. О. та Євлаш, В. В. та Жукова, В. Ф. та Верхоланцева, В. О. та Степаненко, Д. С. (2017) Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання огірків. Технологічний аудит та резерви виробництва, 36 (4/3). с. 35-41.

[img] Text
108530-233226-1-PB.pdf

Скачати (665kB)

Резюме

Аналітичний огляд літературних джерел , а також власний досвід в дослі - дженні впливу негативних чинників на збереженість плодоовочевої продук ції , свідчать про те , що окисний стрес є ключовою ланкою в патогенезі патологіч - них процесів у плодах впродовж холодильного зберігання [1–6]. Найбільш ва - гомим чинником , що призводить до окисного стресу під час зберігання плодоо - вочевої продукції , є низькі температури . Зберігання в охолодженому стані дає можливість суттєво знизити метаболізм і продовжити післязбиральне життя плодів . Проте у теплолюбних культур тропічного і субтропічного походжен ня , до яких відносяться огірки , адаптивні можливості до холоду вкрай обмежені . Зберігання при температурах нижче межі чутливості призводить до функціона - льних розладів і швидкої втраті якості.

Тип елементу : Стаття
Теми: T Технологія > T Технологія (Загальне)
Підрозділи: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра органічної і біологічної хімії
Дата внесення: 10 Вер 2019 12:22
Останні зміни: 09 Груд 2020 09:14
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6919

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу