Данченко, О. О. та Яковійчук, О. В. та Здоровцева, Л. М. та Данченко, М. М. та Майборода, Д. О. (2018) Особливості процесів пероксидного окиснення та змін жирнокислотного складу ліпідів сьомги при зберіганні. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2 (8). ISSN 2220-8674
|
Text
118-Текст статті-517-1-10-20190515.pdf Скачати (639kB) | Перегляд |
Резюме
У статті наведено результати дослідження процесів пероксидн о го окиснення і змін жирнокислот ного складу ліпідів сьомги при зберіганні в ох о лодженому стані. Встановлено, що при зберіганні філе сьомги в ох о лодженому стані без консервантів на тлі мікробіологічного псування антиоксидантна акти в ність філе достовірно зростає. Зберігання солоної сьомги характеризується пер е розподілом ненасичених жирних кислот на тлі падіння антиоксидантної активності. Встановлено достовірне підвищення вмісту ол е їнової і арахідонової кислот і зниження вмісту незамінних лінолевої, ліноленової, а також докозагексаєнової ки с лот.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | Q Наука > QH Природознавство > QH301 Біологія |
Підрозділи: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти |
Користувач, що депонує: | Кафедра хімії та хімічної освіти |
Дата внесення: | 02 Лип 2019 08:29 |
Останні зміни: | 02 Жов 2019 05:51 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/4777 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |