МДПУ репозиторій

Особливості процесів пероксидного окиснення та змін жирнокислотного складу ліпідів сьомги при зберіганні

Данченко, О. О. та Яковійчук, О. В. та Здоровцева, Л. М. та Данченко, М. М. та Майборода, Д. О. (2018) Особливості процесів пероксидного окиснення та змін жирнокислотного складу ліпідів сьомги при зберіганні. Науковий вісник Таврійського державного агротехнологічного університету, 2 (8). ISSN 2220-8674

[img]
Перегляд
Text
118-Текст статті-517-1-10-20190515.pdf

Скачати (639kB) | Перегляд

Резюме

У статті наведено результати дослідження процесів пероксидн о го окиснення і змін жирнокислот ного складу ліпідів сьомги при зберіганні в ох о лодженому стані. Встановлено, що при зберіганні філе сьомги в ох о лодженому стані без консервантів на тлі мікробіологічного псування антиоксидантна акти в ність філе достовірно зростає. Зберігання солоної сьомги характеризується пер е розподілом ненасичених жирних кислот на тлі падіння антиоксидантної активності. Встановлено достовірне підвищення вмісту ол е їнової і арахідонової кислот і зниження вмісту незамінних лінолевої, ліноленової, а також докозагексаєнової ки с лот.

Тип елементу : Стаття
Теми: Q Наука > QH Природознавство > QH301 Біологія
Підрозділи: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти
Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра хімії та хімічної освіти
Дата внесення: 02 Лип 2019 08:29
Останні зміни: 02 Жов 2019 05:51
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/4777

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу