МДПУ репозиторій

Особливості антиоксидантного впливу вітаміну Е на окисні процеси у м’ясі гусей

Рубан, Г. В. та Яковійчук, О. В. та Галько, Т. І. та Данченко, О. О. (2017) Особливості антиоксидантного впливу вітаміну Е на окисні процеси у м’ясі гусей. Біологія тварин, 19 (3). с. 82-87. ISSN 16810015

[img] Text
2017 Львів фахове.pdf

Скачати (401kB)

Резюме

З’ясовано особливості впливу подвоєної дози вітаміну Е в раціоні гусей у передзабійний період на якість їхнього м’яса та окисні процеси під час його низькотемпературного зберігання. Впродовж усього періоду постнатального розвитку гусей контрольної групи утримували на стандартному раціоні, збалансованому за обмінною енергією, протеїном і вітамінами. Раціон гусей дослідної групи з 42-ої до 63-ої доби відрізнявся вдвічі більшим (40 мг/кг) вмістом вітаміну Е. Забій птиці проводили у 63-добовому віці. Після забою з тушок вирізали м’ясо грудинки, яке заморожували повільним способом до температу - ри –18 °С. Для низькотемпературного зберігання використано м’ясо гусей двох зразків. М’ясо контроль- ного зразка отримане від гусей контрольної групи, дослідного зразка — від гусей дослідної групи

Тип елементу : Стаття
Теми: Q Наука > QH Природознавство > QH301 Біологія
Підрозділи: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти
Хіміко-біологічний факультет > Кафедра неорганічної хімії та хімічної освіти
Користувач, що депонує: Кафедра хімії та хімічної освіти
Дата внесення: 05 Груд 2018 12:50
Останні зміни: 02 Жов 2019 05:51
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/2480

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу