МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Поєднання активної інтервальної дієти з фітнесом як засіб нормалізації ваги жінок середнього віку"

Яцко, Паранзем Авазівна (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Поєднання активної інтервальної дієти з фітнесом як засіб нормалізації ваги жінок середнього віку". Запоріжжя.

[img] Text
_МР_Яцко Демо.pdf

Скачати (277kB)

Резюме

У роботі наведено й схарактеризовано перелік оздоровчих фітнес-програм, які можуть використовуватися для тренувань жінок середнього віку та вплив таких занять на морфо-функціональні показники. Окрім того, розглянуто та застосовано на практиці програму управління вагою від франшизи «Fit Curves», що є поєднанням дієти з фітнесом. Такі програми є засобом нормалізації ваги жінок середнього віку. Проведено детальний аналіз програми розробленій на основі рекомендацій жіночого фітнес-клубу «Fit Curves». У експерименті брало участь 2 групи жінок середнього віку (24-45 років, 20 осіб), що дотримувалися програми управління вагою протягом 30 діб. Проведені дослідження підтвердили ефективність такого комплексного підходу. За результатами проведеного дослідження можемо зробити наступні висновки: у контрольній групі показники окружності талії в середньому зменшились на 2,3 см, показники окружності стегон зменшились в середньому на 3,5 см., вага тіла зменшилась – на 3,6 кг; у представниць експериментальної групи – показники окружності талії зменшились в середньому на 3,0 см., показники окружності стегон зменшились в середньому на 4,4 см., вага тіла зменшилась – на 4,6 кг. Також констатуємо зменшення індексу маси тіла і відсотку жирових відкладень для контрольної й експериментальної груп по завершенню циклу ПУВ. Усереднені результати вимірювання показників індексу маси тіла для контрольної групи зменшилися на 1,11; для експериментальної – на 1,67. Відсоток жирових відкладень зменшився для експериментальної групи на 1.19%; для експериментальної – на 2,29%. Ми фіксуємо зменшення базових морфо-фізіологічних параметрів пов’язаних із вагою тіла жінок середнього віку при поєднанні активної інтервальної дієти з фітнесом. Таким чином, ми стверджуємо, що представлена нами програма управління вагою «Fit Curves» дає позитивний ефект.

Тип елементу : Інший
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 03 Черв 2024 12:27
Останні зміни: 03 Черв 2024 12:27
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13699

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу