МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Розвиток швидкісних якостей у дітей молодшого шкільного віку, що займаються легкою атлетикою"

Пирх, Євген Олександрович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Розвиток швидкісних якостей у дітей молодшого шкільного віку, що займаються легкою атлетикою". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Пирх Демо.pdf

Скачати (274kB)

Резюме

У молодшому шкільному віці є сприятливі передумови для розвитку швидкості рухів. Відповідність короткочасних швидкісних навантажень функціональним можливостям дітей зумовлена високою збудливістю їхньої центральної нервової системи. Об’єкт дослідження – навчальний процес на уроках фізичної культури початкової школи. Мета – виявити доцільність застосування засобів легкої атлетики щодо розвитку швидкісних здібностей у дітей молодшого шкільного віку на уроках фізичної культури. Дослідження проводили в умовах навчального процесу КЗ «Гімназія № 2» Кам’янської міської ради Дніпропетровської області протягом семи місяців. Випробувані в кількості 30 осіб – вихованці молодшого шкільного віку. В експерименті брали участь учні 4 класів. Один клас – контрольна група, інший – експериментальна група. КГ займалася за затвердженою МОН програмою для 1- 4 класів з іншим учителем, ЕГ були запропоновані легкоатлетичні вправи з програми експериментальної роботи з розвитку швидкості у молодших школярів. По завершенню педагогічного експерименту результати в експериментальній групі у порівнянні з результатами контрольної групи у тесті «Стрибки у довжину з місця» на 5,9% кращі, у тесті «Підйом тулуба за 30 с» ‒ на 3%, у тесті «Човниковий біг 10х5 м» ‒ на 3,5%, у тесті «Кидок набивного м’яча (1 кг)» ‒ на 7,1%, у тесті «П’ятірний стрибок» ‒ на 4,4%. В експериментальній групі приріст усіх показників вищий, ніж у контрольному, у 1,5-5 разів. Результати проведеного педагогічного експерименту свідчать про позитивний вплив запропонованої нами тренувальної програми, спрямованої на розвиток швидкісних якостей дітей молодшого шкільного віку методом колового тренування, що займаються легкою атлетикою і дає нам підставу рекомендувати вчителям фізичної культури початкових класів, тренерам із видів спорту, а також батькам доповнювати зміст процесу фізичного виховання, спорту й самостійну рухову діяльність дітей молодшого шкільного віку за розробленою системою спеціально спрямованих вправ.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: швидкість, швидкісні якості, учні молодших класів, урок фізичної культури, легкоатлетичні вправи
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 28 Трав 2024 11:51
Останні зміни: 28 Трав 2024 11:51
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13665

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу