МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Обґрунтування потреби формування підприємницьких якостей у фахівців спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура)"

Луценко, Сергій Сергійович (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Обґрунтування потреби формування підприємницьких якостей у фахівців спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура)". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Луценко С.С. Демо.pdf

Скачати (226kB)

Резюме

У магістерській роботі здійснено цілісний науковий аналіз проблеми професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту в педагогічній теорії і практиці; розроблено й обґрунтувано теоретико-методологічні засади особистісно-орієнтованої професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту у закладах вищої освіти України у контексті підприємницької діяльності. Обґрунтовано, що професійна підготовка майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту у ракурсі підприємницької діяльності визначається вимогами інформаційного суспільства до професійної підготовки майбутніх фахівців фізичного виховання та спорту і їх кваліфікацією відповідно до освітньо-кваліфікаційного рівня. Для визначення особистісної спрямованості використано орієнтаційну анкету Бассома, яка складається з 27 пунктів-суджень, на кожен з яких можливі три варіанти відповідей, що відповідають трьом видам спрямованості особистості. Проведене ранжування рейтингу значимості підприємницьких якостей студентами-магістрами (усього 38 осіб) було порівняно з результатами такого ж ранжування, проведеного серед підприємців та фахівців галузі фізичної культури ї спорту (12 осіб). Досліджено, що магістри 2 року навчання, на відміну від студентів 1 року, основними підприємницькими якостями визначають комунікативні, що корелює з спрямованістю особистості (загалом до 66%), у порівнянні з вольовими якостями, які визначили студенти 1 курсу, у яких спрямованість на справу та себе, що характеризують цю спрямованість, складає 61 %. Підприємці та працівники галузі фізичної культури та спорту як основні підприємницькі якості виділяють ділові, професійні і організаторські здібності з рангом суттєво нижчим, ніж у студентів, який дорівнює 5. Констатуємо, що результати ранжування студентів другого року навчання є більш тотожними до результатів фахівців з досвідом, хоча й не повністю співпадають з ними. Пояснюємо такі результати студентів особистісними переживаннями щодо початку майбутньої професійної діяльності та їхнім особистісним розумінням проблем майбутньої фахової діяльності.

Тип елементу : Інший
Теми: H Суспільні науки > HB Економічна теорія
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:35
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:35
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13661

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу