MDPU Repository

Персик - цінна плодова культура

Коробко, Д. І. (2020) Персик - цінна плодова культура. Сучасні проблеми природничих наук: збірник матеріалів наукової інтернет-конференції молодих вчених (присвячена 45-річчю від дня заснування хіміко-біологічного факультету (1 грудня 2020, Мелітополь). pp. 17-20.

[img]
Preview
Text
ПЕРСИК - ЦІННА ПЛОДОВА КУЛЬТУРА.pdf

Download (616kB) | Preview

Abstract

Персик (Persica vulgaris Mill.) одна з найбільш поширених і популярних південних культур, яка для нормального росту та розвитку потребує значної кількості тепла. В Україні його вирощування, в основному, зосереджено в південних областях. У плодах персика міститься, %: води - 80-90, цукрів (з переважанням фруктози) - 5-15, кислот (переважно яблучної і винної) - 0,24-0,72, а також вітамін С (9,4-20 , 0 мг%), каротин, калій, фосфор, залізо, пектинові речовини.Для раціону людського харчування персик незамінний. Його м'якоті характерні соковитість, ароматність, поживність, легка засвоюваність, освіжаючий ефект. Не дарма персик вважають делікатесом. Він рекомендований дітям і людям, ослабленим хворобою, для того, щоб поліпшити апетит. Сахара і кислоти легко засвоюються, визначають смак і технологічні якості плодів. Насіння містить до 57% жирної невисихаючого масла, а також ефірне і гірко-мигдальне масла.Якщо людина хворіє різними недугами печінки, жовчного міхура і серцево-судинної системи, як допоміжний засіб і при належному лікуванні персик наддасть чудове лікувальну дію. Вживання персиків допоможе позбутися від шлаків в організмі, але люди, які мають хитку нервову систему, повинні ставитися з обережністю до вживання плодів і соку, так як вони збудливо діють на організм.

Item Type: Article
Subjects: S Сільське господарство > SB Рослинні культури
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Depositing User: Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Date Deposited: 23 Dec 2020 10:05
Last Modified: 23 Dec 2020 10:05
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11165

Actions (login required)

View Item View Item