Коробко, Д. І. (2020) Персик - цінна плодова культура. Сучасні проблеми природничих наук: збірник матеріалів наукової інтернет-конференції молодих вчених (присвячена 45-річчю від дня заснування хіміко-біологічного факультету (1 грудня 2020, Мелітополь). с. 17-20.
|
Text
ПЕРСИК - ЦІННА ПЛОДОВА КУЛЬТУРА.pdf Скачати (616kB) | Перегляд |
Резюме
Персик (Persica vulgaris Mill.) одна з найбільш поширених і популярних південних культур, яка для нормального росту та розвитку потребує значної кількості тепла. В Україні його вирощування, в основному, зосереджено в південних областях. У плодах персика міститься, %: води - 80-90, цукрів (з переважанням фруктози) - 5-15, кислот (переважно яблучної і винної) - 0,24-0,72, а також вітамін С (9,4-20 , 0 мг%), каротин, калій, фосфор, залізо, пектинові речовини.Для раціону людського харчування персик незамінний. Його м'якоті характерні соковитість, ароматність, поживність, легка засвоюваність, освіжаючий ефект. Не дарма персик вважають делікатесом. Він рекомендований дітям і людям, ослабленим хворобою, для того, щоб поліпшити апетит. Сахара і кислоти легко засвоюються, визначають смак і технологічні якості плодів. Насіння містить до 57% жирної невисихаючого масла, а також ефірне і гірко-мигдальне масла.Якщо людина хворіє різними недугами печінки, жовчного міхура і серцево-судинної системи, як допоміжний засіб і при належному лікуванні персик наддасть чудове лікувальну дію. Вживання персиків допоможе позбутися від шлаків в організмі, але люди, які мають хитку нервову систему, повинні ставитися з обережністю до вживання плодів і соку, так як вони збудливо діють на організм.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | S Сільське господарство > SB Рослинні культури |
Підрозділи: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства |
Користувач, що депонує: | Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства |
Дата внесення: | 23 Груд 2020 10:05 |
Останні зміни: | 23 Груд 2020 10:05 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11165 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |