МДПУ репозиторій

Плодова культура черешні на Півдні України

Туровцева, Н. М. та Бредіхіна, Ю. Л. та Руденко, Т. Ю. (2020) Плодова культура черешні на Півдні України. Сучасні проблеми природничих наук: збірник матеріалів наукової інтернет-конференції молодих вчених (присвячена 45-річчю від дня заснування хіміко-біологічного факультету (1 грудня 2020, Мелітополь). с. 182-185.

[img]
Перегляд
Text
ПЛОДОВА КУЛЬТУРА ЧЕРЕШНІ НА ПІВДНІ УКРАЇНИ.pdf

Скачати (691kB) | Перегляд

Резюме

За даними FAO за останні роки рівень виробництва плодів черешні у світі знаходиться в межах 2 млн. тонн, що у 7 разів менше науково обґрунтованої норми їх споживання, чим зумовлено гострий дефіцит та високі ціни реалізації на них. Незважаючи на короткий період споживання плодів,черешня має велике народногосподарське значення,завдяки щорічному плодоношенню, ранньому достиганню та придатності для технічної переробки плодів. За даними Української асоціації аграрного експорту щороку вітчизняні садівники вирощують 133 тис. тонн цієї ягоди. Черешня – широко розповсюджена плодова культура на півдні України. Саме черешня відкриває з III декади травня сезон фруктів. Більше половини усіх насаджень цієї культури в Україні зосереджено у Запорізькій області. Розміщення у даному регіоні пов’язане з унікальними ґрунтово-кліматичними умовами, які відповідають вимогам черешні до умов вирощування.

Тип елементу : Стаття
Теми: S Сільське господарство > S Сільське господарство (Загальне)
S Сільське господарство > SB Рослинні культури
Підрозділи: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Користувач, що депонує: Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства
Дата внесення: 21 Груд 2020 09:16
Останні зміни: 21 Груд 2020 09:16
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11159

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу