МДПУ репозиторій

Особливості формування навичок міжкультурної комунікації в закладах середньої освіти

Гузь, В. В. та Тарасова, В. (2019) Особливості формування навичок міжкультурної комунікації в закладах середньої освіти. Формування навичок міжкультурної комунікації: досягнення, рецепції, перспективи Всеукр. наук.-практ. інтернет-конф.. с. 65-68.

[img]
Перегляд
Text
тези Гузь,-конвертирован.pdf

Скачати (144kB) | Перегляд

Резюме

Глобалізаційні процеси, що відбуваються в сучасному європейському соціокультурному просторі, в коловорот яких залучено українське суспільство, характеризуються розширенням взаємозв’язку і взаємозалежності різних країн, народів та їхніх культур. Однак практика показала, що не завжди міжкультурні контакти ведуть до позитивних результатів. Сьогодні ми є свідками етнорелігійних конфліктів, зростання націоналістичних настроїв, регіональних фундаменталістських рухів. Тому все частіше сучасна наукова думка звертається до проблеми оціокультурних змін, що виникають в процесі культурних контактів. Метою статті є розкриття основних детермінантів і механізмів міжкультурної взаємодії, а також виявлення діалогічних основ міжкультурної комунікації.

Тип елементу : Стаття
Теми: B Філософія. Психологія. Релігія > BF Психологія
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра початкової і спеціальної освіти
Користувач, що депонує: доцент Наталія Гузь
Дата внесення: 23 Черв 2020 08:05
Останні зміни: 24 Трав 2021 12:50
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/10084

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу