Христова, Т. Є. (2006) Фізіологія насіння у працях українських вчених (кінець ХІХ-початок ХХ ст.). Європейська наука ХХІ століття: стратегія і перспективи розвитку – 2006: матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., (Дніпропетровськ, 22-31 травня 2006 р.), 1. pp. 11-13.
![Насіння.pdf [thumbnail of Насіння.pdf]](https://eprints.mdpu.org.ua/style/images/fileicons/text.png)
Насіння.pdf
Download (120kB)
Abstract
В зазначений період українські вчені виконали низку робіт, пов’язаних здослідженням ферментативного перетворення поживних речовин під часпроростання і дозрівання насіння. Й.В. Баранецький (1843–1905), професорКиївського університету, проводив спостереження за динамікою крохмалю врослинних тканинах та розчиненням зерен крохмалю ферментом діастазою [6].Ця робота мала теоретичне значення для обґрунтування складних процесівперетворення запасних речовин у рослинах, пов’язаних з процесом обміну.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | C Супутні історичні науки > CT Біографія Q Наука > QK Ботаніка |
Divisions: | Факультет фізичної культури, спорту та психології > Кафедра теорії та методики фізичного виховання |
Depositing User: | Users 95 not found. |
Date Deposited: | 11 Nov 2019 09:19 |
Last Modified: | 11 Nov 2019 09:19 |
URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7952 |