Bogdan Khmelnitsky Melitopol State Pedagogical University

Фізіологія насіння у працях українських вчених (кінець ХІХ-початок ХХ ст.)

Христова, Т. Є. (2006) Фізіологія насіння у працях українських вчених (кінець ХІХ-початок ХХ ст.). Європейська наука ХХІ століття: стратегія і перспективи розвитку – 2006: матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., (Дніпропетровськ, 22-31 травня 2006 р.), 1. pp. 11-13.

[thumbnail of Насіння.pdf] Text
Насіння.pdf

Download (120kB)

Abstract

В зазначений період українські вчені виконали низку робіт, пов’язаних здослідженням ферментативного перетворення поживних речовин під часпроростання і дозрівання насіння. Й.В. Баранецький (1843–1905), професорКиївського університету, проводив спостереження за динамікою крохмалю врослинних тканинах та розчиненням зерен крохмалю ферментом діастазою [6].Ця робота мала теоретичне значення для обґрунтування складних процесівперетворення запасних речовин у рослинах, пов’язаних з процесом обміну.

Item Type: Article
Subjects: C Супутні історичні науки > CT Біографія
Q Наука > QK Ботаніка
Divisions: Факультет фізичної культури, спорту та психології > Кафедра теорії та методики фізичного виховання
Depositing User: Users 95 not found.
Date Deposited: 11 Nov 2019 09:19
Last Modified: 11 Nov 2019 09:19
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7952

Actions (login required)

View Item
View Item