Вплив екстракту вівса посівного на псування гарбуза при зберіганні

Данченко, О. О. and Здоровцева, Л. М. and Данченко, М. М. and Майборода, Д. О. and Коляденко, В. В. and Федорко, А. С. and Гапоненко, Т. М. (2019) Вплив екстракту вівса посівного на псування гарбуза при зберіганні. Праці Таврійського державного агротехнологічного університету імені Дмитра Моторного, 3 (19). pp. 200-205. ISSN ISSN 2078-0877

[thumbnail of Сборник 2019 ТДАТУ виб. стаття.pdf] Text
Сборник 2019 ТДАТУ виб. стаття.pdf

Download (2MB)

Abstract

У статті з’ясовано вплив поверхневої обробки гарбуза екстрактом вівса посівного на процеси псування гарбуза та вміст у його м’якуші низькомолекулярних антиоксидантів (вітаміну С, β-каротину, фенольних сполук) під час тривалого зберігання. Доведено, що така обробка поверхні гарбуза за його тривалого зберігання сприяє кращому збереженню вмісту вітаміну С і фенольних сполук у м’якуші гарбузів, достовірно гальмує їх мікробіологічне псування. Результатами досліджень підтверджено доцільність застосування екстракту вівса для зберігання гарбузів у запропонованому режимі.

Item Type: Article
Subjects: Q Наука > QD Хімія
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії > Фахові видання
Depositing User: Users 39 not found.
Date Deposited: 30 Oct 2019 07:10
Last Modified: 09 Dec 2020 09:17
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7854

Actions (login required)

View Item
View Item