Пюрко, О. Є. and Туровцева, Н. М. and Писанець, З. Г. (2014) Специфічність передпосівного загартування огірків при вирощуванні в тепличних умовах і закритому грунті. Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства: матеріали наук. конф.. pp. 266-269.
![Спецефічність передпосівного загартування.pdf [thumbnail of Спецефічність передпосівного загартування.pdf]](https://eprints.mdpu.org.ua/style/images/fileicons/text.png)
Спецефічність передпосівного загартування.pdf
Download (1MB)
Abstract
Овочі є обов'язковою складовою раціону харчування людини. Одні з них збагачують їжу вуглеводами, інші - азотистими речовинами, треті - вітамінами і іншими фізіологічно активними речовинами , четверті - надають відповідні смак і запах, а тому значно покращують споживання їжі. Багато овочів мають медичне і лікувальне значення. При цьому підвищені смакові якості притаманні переважно свіжим овочам, споживання яких в основному носить сезонний характер через складність їх вирощування в пізньо-осінній, зимовий, ранньо-весняний періоди. За даними Інституту харчування НАН України, середньорічна норма споживання овочів на кожну людину повинна становити не менше 150 кг з рівномірним розподілом протягом усього року. В даний час ця потреба задовольняється всього на 75-85 %, а в промислових центрах в ЗИМОВИЙ період усього на 22-25 %.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | Q Наука > QK Ботаніка Q Наука > QP Фізіологія |
Divisions: | Факультет природничих наук > Кафедра ботаніки, екології та садово-паркового господарства |
Depositing User: | Unnamed user with email botanika@mspu.edu.ua |
Date Deposited: | 29 Oct 2019 08:02 |
Last Modified: | 29 Oct 2019 08:02 |
URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7842 |