Данченко, О. О. and Здоровцева, Л. М. and Данченко, М. М. and Рубан, Г. В. (2018) Особливості впливу вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Аграрна наука та харчові технології, 2 (101). pp. 3-13.
![3(1).pdf [thumbnail of 3(1).pdf]](https://eprints.mdpu.org.ua/style/images/fileicons/text.png)
3(1).pdf
Download (754kB)
Abstract
З ’псовано особливості впливу подвоєної дози вітаміну Е на антиоксидантну
активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Доведено, що збільшення
вмісту вітаміну Е у раціоні гусей сприяє помірній активізації системи антиоксидантного
захисту. Одним з встановлених механізмів цього впливу є активізація супероксиддисмутази і
глутатіонпероксидази та посилення безпосереднього впливу цих ензимів на антиоксидантну
активність скелетних м ’язів. При збільшенні вітаміну Е у раціоні гусей вдвічі, узгодженість
досліджених показників прооксидантно-антиоксидантної рівноваги впродовж досліду
скорочується на 25,0% порівняно із контролем. Висловлено припущення, що підвищення
рівня збалансованості показників цієї рівноваги є тим механізмом додаткової активізації
системи антиоксидантного захисту, який включається при нижчих концентраціях
антиоксидантів, у тому числі вітаміну Е.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | T Технологія > T Технологія (Загальне) |
Divisions: | Факультет природничих наук > Кафедра органічної і біологічної хімії |
Depositing User: | Users 39 not found. |
Date Deposited: | 10 Sep 2019 12:22 |
Last Modified: | 02 Oct 2019 05:51 |
URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6920 |