Bogdan Khmelnitsky Melitopol State Pedagogical University

Substantiation of the choice of optimal concentrations of active ingredients of the antioxidant composition for fruit treatment before storage

Serdyuk, Marina and Velichko, Igor and Priss, Olesia and Danchenko, Olena and Kurcheva, Luidmila and Baiberova, S. (2017) Substantiation of the choice of optimal concentrations of active ingredients of the antioxidant composition for fruit treatment before storage. Technology audit and production reserves, 3 (3). pp. 44-49.

[thumbnail of Tatrv_2017_3(3)__9.pdf] Text
Tatrv_2017_3(3)__9.pdf

Download (914kB)

Abstract

Розроблена антиоксидантна композиція на основі іонолу, диметилсульфоксиду та лецитину,
застосування якої сприятиме подовженню терміну зберігання плодів з мінімальним рівнем що-
добових втрат. Проведеною оптимізацією встановлено, що при зберіганні плодів яблуні та груші
концентрація дистинолу повинна бути на рівні 0,041...0,042
%, концентрація лецитину – 2,9
%,
при зберіганні плодів сливи відповідно: дистинолу – 0,022
%, лецитину – 3,4
%.

Item Type: Article
Subjects: T Технологія > T Технологія (Загальне)
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії
Depositing User: Users 39 not found.
Date Deposited: 10 Sep 2019 12:22
Last Modified: 02 Oct 2019 05:51
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6918

Actions (login required)

View Item
View Item