Bogdan Khmelnitsky Melitopol State Pedagogical University

Формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію

Грибова, Д. В. (2014) Формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію. Ефективна економіка (2). pp. 45-47. ISSN 2307-2105

[thumbnail of efek_2014_2_25.pdf] Text
efek_2014_2_25.pdf

Download (160kB)

Abstract

Широке застосування прогресивних технологій обробки овочевої продукції стримується недостатнім розвитком
матеріальної бази, відсутністю стабільних економічних механізмів функціонування галузі. В умовах кризи додатково виникла проблема відсутності планування і державного регулювання, що призводить до надвиробництва овочевої продукції в одних регіонах і недоліку в інших. Завданням даної статті є розробка пропозицій щодо формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію. Дослідження показали, що об’єми споживання
овочевої продукції значно збільшилися. Великий розрив у цінах, особливо в післязбиральний період, можна пояснити тим, що частину овочів на ринок поставляють домогосподарства населення. При відсутності організованого збуту вони реалізують овочі через посередників, що істотно підвищує їхню ціну. В процесі дослідження біла зроблена оцінка думок і відносин споживачів в АР Крим щодо цільових категорій овочевої продукції. У завдання дослідження входило визначення
зразкового розміру доступного ринку овочевої продукції в АР Крим, існуючої структури ринку, споживчих сегментів ринку, думок і переваг покупців щодо якості, асортименту, характеристик свіжої та переробленої продукції.

Item Type: Article
Subjects: H Суспільні науки > HC Економічна історія і становище
H Суспільні науки > HG Фінанси
Divisions: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра управління та адміністрування
Depositing User: Unnamed user with email dmamdpu@gmail.com
Date Deposited: 11 Sep 2019 11:58
Last Modified: 02 Oct 2019 05:52
URI: https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6482

Actions (login required)

View Item
View Item