Грибова, Д. В. (2014) Формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію. Ефективна економіка (2). pp. 45-47. ISSN 2307-2105
![efek_2014_2_25.pdf [thumbnail of efek_2014_2_25.pdf]](https://eprints.mdpu.org.ua/style/images/fileicons/text.png)
efek_2014_2_25.pdf
Download (160kB)
Abstract
Широке застосування прогресивних технологій обробки овочевої продукції стримується недостатнім розвитком
матеріальної бази, відсутністю стабільних економічних механізмів функціонування галузі. В умовах кризи додатково виникла проблема відсутності планування і державного регулювання, що призводить до надвиробництва овочевої продукції в одних регіонах і недоліку в інших. Завданням даної статті є розробка пропозицій щодо формування платоспроможного попиту та товарної пропозиції на овочеву продукцію. Дослідження показали, що об’єми споживання
овочевої продукції значно збільшилися. Великий розрив у цінах, особливо в післязбиральний період, можна пояснити тим, що частину овочів на ринок поставляють домогосподарства населення. При відсутності організованого збуту вони реалізують овочі через посередників, що істотно підвищує їхню ціну. В процесі дослідження біла зроблена оцінка думок і відносин споживачів в АР Крим щодо цільових категорій овочевої продукції. У завдання дослідження входило визначення
зразкового розміру доступного ринку овочевої продукції в АР Крим, існуючої структури ринку, споживчих сегментів ринку, думок і переваг покупців щодо якості, асортименту, характеристик свіжої та переробленої продукції.
Item Type: | Article |
---|---|
Subjects: | H Суспільні науки > HC Економічна історія і становище H Суспільні науки > HG Фінанси |
Divisions: | Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра управління та адміністрування |
Depositing User: | Unnamed user with email dmamdpu@gmail.com |
Date Deposited: | 11 Sep 2019 11:58 |
Last Modified: | 02 Oct 2019 05:52 |
URI: | https://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6482 |