MDPU Repository

Особливості розробки програмного комплекса автоматизації закладів «HORECA»

Круглик, В. С. and Осадча, К. П. and Прокоф’єв, Є. Г. and Ліхачов, Д. С. and Прядко, А. О. (2019) Особливості розробки програмного комплекса автоматизації закладів «HORECA». Вчені записки Таврійського національного університету імені В.І. Вернадського. Серія: Технічні науки, 30(69) (6). pp. 95-100. ISSN 2663-595X

[img]
Preview
Text
19.pdf

Download (484kB) | Preview

Abstract

У статті відображено етапи та особливості розробки програмного забезпечення комплекса автоматизації закладів «Horeca», авторами було наголошено про те що проведений попередній аналіз показав, що використання програмного засобу є доцільним з точки зору покращення якості та швидкості виконання заказу через можливість автоматичного генерування заказів та ручної зміни даних на кожному етапі. Автори розкривають аналіз існуючих фреймворків мови програмування PHP для розробки web-порталів, відображають переваги та недоліки кожного фреймворку, серед них авторами було обрано: Slim, Zend Framework 2, Symfony, Laravel, CodeIgniter та Yii. На основі огляду перерахованих фреймворків, був обраний Yii 2, так як він включає великий набір функцій і можливостей для створення програмних ресурсів. Yii2 інтегрований з jQuery і поставляється з набором AJAX функцій, що значно облегшить подальші етапи розробки. Авторами виділені основні вимоги й функції, які повинна виконувати розроблювана система, основними серед них розробники визначили: забезпечення функціональних можливостей для розміщення замовлень і постачання необхідних інгредієнтів, створення можливості за допомогою графічного інтерфейсу керувати меню, яке відображається користувачам системи веб-замовлення та отримання нових замовлень з бази даних, відображення замовлення у зрозумілому вигляді, графічне відображення моделі розстановки об’єктів на столах. Розкрито основні блоки та етапи роботи розробленого програмного засобу із визначенням особливостей їх функціонування. У своїй роботі автори наголошують про те, що ця система (програмний засіб) успішно подолає недоліки в попередній системі замовлення їжі на базі КПК і є менш дорогою та ефективнішою, ніж багатоконтактні системи управління рестораном, покращуючи ефективність та точність роботи ресторанів, заощаджуючи час, зменшуючи людські помилки та відгуки клієнтів у реальному часі.

Item Type: Article
Subjects: Q Наука > QA Математика
Q Наука > QA Математика > QA75 Електронні комп'ютери. Інформатика
Q Наука > QA Математика > QA76 Комп'ютерне програмне забезпечення
T Технологія > T Технологія (Загальне)
Divisions: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра інформатики і кібернетики > Фахові видання
Depositing User: Кафедра інформатики і кібернетики
Date Deposited: 02 Jun 2020 13:52
Last Modified: 22 Jan 2021 19:31
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/9285

Actions (login required)

View Item View Item