МДПУ репозиторій

Фізіологія насіння у працях українських вчених (кінець ХІХ-початок ХХ ст.)

Христова, Т. Є. (2006) Фізіологія насіння у працях українських вчених (кінець ХІХ-початок ХХ ст.). Європейська наука ХХІ століття: стратегія і перспективи розвитку – 2006: матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., (Дніпропетровськ, 22-31 травня 2006 р.), 1. с. 11-13.

[img] Text
Насіння.pdf

Скачати (120kB)

Резюме

В зазначений період українські вчені виконали низку робіт, пов’язаних здослідженням ферментативного перетворення поживних речовин під часпроростання і дозрівання насіння. Й.В. Баранецький (1843–1905), професорКиївського університету, проводив спостереження за динамікою крохмалю врослинних тканинах та розчиненням зерен крохмалю ферментом діастазою [6].Ця робота мала теоретичне значення для обґрунтування складних процесівперетворення запасних речовин у рослинах, пов’язаних з процесом обміну.

Тип елементу : Стаття
Теми: C Супутні історичні науки > CT Біографія
Q Наука > QK Ботаніка
Підрозділи: Природничо-географічний факультет > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 11 Лист 2019 09:19
Останні зміни: 11 Лист 2019 09:19
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7952

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу