Христова, Т. Є. (2006) Фізіологія насіння у працях українських вчених (кінець ХІХ-початок ХХ ст.). Європейська наука ХХІ століття: стратегія і перспективи розвитку – 2006: матеріали І Міжнар. наук.-практ. конф., (Дніпропетровськ, 22-31 травня 2006 р.), 1. с. 11-13.
Text
Насіння.pdf Скачати (120kB) |
Резюме
В зазначений період українські вчені виконали низку робіт, пов’язаних здослідженням ферментативного перетворення поживних речовин під часпроростання і дозрівання насіння. Й.В. Баранецький (1843–1905), професорКиївського університету, проводив спостереження за динамікою крохмалю врослинних тканинах та розчиненням зерен крохмалю ферментом діастазою [6].Ця робота мала теоретичне значення для обґрунтування складних процесівперетворення запасних речовин у рослинах, пов’язаних з процесом обміну.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | C Супутні історичні науки > CT Біографія Q Наука > QK Ботаніка |
Підрозділи: | Природничо-географічний факультет > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін |
Користувач, що депонує: | професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова |
Дата внесення: | 11 Лист 2019 09:19 |
Останні зміни: | 11 Лист 2019 09:19 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7952 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |