Пюрко, О. Є. та Туровцева, Н. М. та Писанець, З. Г. (2014) Специфічність передпосівного загартування огірків при вирощуванні в тепличних умовах і закритому грунті. Перспективи розвитку лісового та садово-паркового господарства: матеріали наук. конф.. с. 266-269.
Text
Спецефічність передпосівного загартування.pdf Скачати (1MB) |
Резюме
Овочі є обов'язковою складовою раціону харчування людини. Одні з них збагачують їжу вуглеводами, інші - азотистими речовинами, треті - вітамінами і іншими фізіологічно активними речовинами , четверті - надають відповідні смак і запах, а тому значно покращують споживання їжі. Багато овочів мають медичне і лікувальне значення. При цьому підвищені смакові якості притаманні переважно свіжим овочам, споживання яких в основному носить сезонний характер через складність їх вирощування в пізньо-осінній, зимовий, ранньо-весняний періоди. За даними Інституту харчування НАН України, середньорічна норма споживання овочів на кожну людину повинна становити не менше 150 кг з рівномірним розподілом протягом усього року. В даний час ця потреба задовольняється всього на 75-85 %, а в промислових центрах в ЗИМОВИЙ період усього на 22-25 %.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | Q Наука > QK Ботаніка Q Наука > QP Фізіологія |
Підрозділи: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства |
Користувач, що депонує: | Кафедра ботаніки і садово-паркового господарства |
Дата внесення: | 29 Жов 2019 08:02 |
Останні зміни: | 29 Жов 2019 08:02 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/7842 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |