Данченко, О. О. та Здоровцева, Л. М. та Данченко, М. М. та Рубан, Г. В. (2018) Особливості впливу вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Аграрна наука та харчові технології, 2 (101). с. 3-13.
Text
3(1).pdf Скачати (754kB) |
Резюме
З ’псовано особливості впливу подвоєної дози вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Доведено, що збільшення вмісту вітаміну Е у раціоні гусей сприяє помірній активізації системи антиоксидантного захисту. Одним з встановлених механізмів цього впливу є активізація супероксиддисмутази і глутатіонпероксидази та посилення безпосереднього впливу цих ензимів на антиоксидантну активність скелетних м ’язів. При збільшенні вітаміну Е у раціоні гусей вдвічі, узгодженість досліджених показників прооксидантно-антиоксидантної рівноваги впродовж досліду скорочується на 25,0% порівняно із контролем. Висловлено припущення, що підвищення рівня збалансованості показників цієї рівноваги є тим механізмом додаткової активізації системи антиоксидантного захисту, який включається при нижчих концентраціях антиоксидантів, у тому числі вітаміну Е.
Тип елементу : | Стаття |
---|---|
Теми: | T Технологія > T Технологія (Загальне) |
Підрозділи: | Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії |
Користувач, що депонує: | Кафедра органічної і біологічної хімії |
Дата внесення: | 10 Вер 2019 12:22 |
Останні зміни: | 02 Жов 2019 05:51 |
URI: | http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6920 |
Виконати (потребує авторізації)
Перегляд елементу |