MDPU Repository

Особливості впливу вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді

Данченко, О. О. and Здоровцева, Л. М. and Данченко, М. М. and Рубан, Г. В. (2018) Особливості впливу вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Аграрна наука та харчові технології, 2 (101). pp. 3-13.

[img] Text
3(1).pdf

Download (754kB)

Abstract

З ’псовано особливості впливу подвоєної дози вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Доведено, що збільшення вмісту вітаміну Е у раціоні гусей сприяє помірній активізації системи антиоксидантного захисту. Одним з встановлених механізмів цього впливу є активізація супероксиддисмутази і глутатіонпероксидази та посилення безпосереднього впливу цих ензимів на антиоксидантну активність скелетних м ’язів. При збільшенні вітаміну Е у раціоні гусей вдвічі, узгодженість досліджених показників прооксидантно-антиоксидантної рівноваги впродовж досліду скорочується на 25,0% порівняно із контролем. Висловлено припущення, що підвищення рівня збалансованості показників цієї рівноваги є тим механізмом додаткової активізації системи антиоксидантного захисту, який включається при нижчих концентраціях антиоксидантів, у тому числі вітаміну Е.

Item Type: Article
Subjects: T Технологія > T Технологія (Загальне)
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії
Depositing User: Кафедра органічної і біологічної хімії
Date Deposited: 10 Sep 2019 12:22
Last Modified: 02 Oct 2019 05:51
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6920

Actions (login required)

View Item View Item