МДПУ репозиторій

Особливості впливу вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді

Данченко, О. О. та Здоровцева, Л. М. та Данченко, М. М. та Рубан, Г. В. (2018) Особливості впливу вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Аграрна наука та харчові технології, 2 (101). с. 3-13.

[img] Text
3(1).pdf

Скачати (754kB)

Резюме

З ’псовано особливості впливу подвоєної дози вітаміну Е на антиоксидантну активність скелетних м’язів гусей у передзабійному періоді. Доведено, що збільшення вмісту вітаміну Е у раціоні гусей сприяє помірній активізації системи антиоксидантного захисту. Одним з встановлених механізмів цього впливу є активізація супероксиддисмутази і глутатіонпероксидази та посилення безпосереднього впливу цих ензимів на антиоксидантну активність скелетних м ’язів. При збільшенні вітаміну Е у раціоні гусей вдвічі, узгодженість досліджених показників прооксидантно-антиоксидантної рівноваги впродовж досліду скорочується на 25,0% порівняно із контролем. Висловлено припущення, що підвищення рівня збалансованості показників цієї рівноваги є тим механізмом додаткової активізації системи антиоксидантного захисту, який включається при нижчих концентраціях антиоксидантів, у тому числі вітаміну Е.

Тип елементу : Стаття
Теми: T Технологія > T Технологія (Загальне)
Підрозділи: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії
Користувач, що депонує: Кафедра органічної і біологічної хімії
Дата внесення: 10 Вер 2019 12:22
Останні зміни: 02 Жов 2019 05:51
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6920

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу