MDPU Repository

Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання огірків

Прісс, О.П. and Данченко, О. О. and Євлаш, В. В. and Жукова, В. Ф. and Верхоланцева, В. О. and Степаненко, Д. С. (2017) Вплив теплової обробки антиоксидантами на утилізацію активних форм кисню впродовж зберігання огірків. Технологічний аудит та резерви виробництва, 36 (4/3). pp. 35-41.

[img] Text
108530-233226-1-PB.pdf

Download (665kB)

Abstract

Аналітичний огляд літературних джерел , а також власний досвід в дослі - дженні впливу негативних чинників на збереженість плодоовочевої продук ції , свідчать про те , що окисний стрес є ключовою ланкою в патогенезі патологіч - них процесів у плодах впродовж холодильного зберігання [1–6]. Найбільш ва - гомим чинником , що призводить до окисного стресу під час зберігання плодоо - вочевої продукції , є низькі температури . Зберігання в охолодженому стані дає можливість суттєво знизити метаболізм і продовжити післязбиральне життя плодів . Проте у теплолюбних культур тропічного і субтропічного походжен ня , до яких відносяться огірки , адаптивні можливості до холоду вкрай обмежені . Зберігання при температурах нижче межі чутливості призводить до функціона - льних розладів і швидкої втраті якості.

Item Type: Article
Subjects: T Технологія > T Технологія (Загальне)
Divisions: Хіміко-біологічний факультет > Кафедра органічної і біологічної хімії
Depositing User: Кафедра органічної і біологічної хімії
Date Deposited: 10 Sep 2019 12:22
Last Modified: 02 Oct 2019 05:51
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/6919

Actions (login required)

View Item View Item