МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Система педагогічних умов підготовки вчителя фізичної культури до виховної роботи зі школярами"

Грицканюк, Юлія Петрівна (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Система педагогічних умов підготовки вчителя фізичної культури до виховної роботи зі школярами". Запоріжжя.

[img] Text
_МР_Грицканюк Демо(1).pdf

Скачати (272kB)

Резюме

Погіршення стану здоров’я української нації потребує особливої уваги до проблеми підвищення ефективності підготовки майбутніх фахівців з фізичного виховання, здатних професійно здійснювати систему виховної роботи зі школярами, яка спрямована на збереження та відновлення здоров’я людини. Об’єкт дослідження – процес професійно-педагогічної підготовки майбутніх учителів фізичної культури. Мета дослідження – розробити, теоретично обґрунтувати та експериментально перевірити педагогічні умови підготовки майбутніх учителів фізичної культури до виховної роботи зі школярами. Експериментальна робота здійснювалась у 2022-2023 навчальному році на базі природничо-географічного факультету Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. На різних етапах педагогічного експерименту було задіяно 40 здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 014.11 Середня освіта (Фізична культура). До експериментальної та контрольної було віднесено по 20 здобувачів вищої освіти. У контрольній групі використовували традиційну методику викладання освітніх компонентів з напряму теорії і методики фізичного виховання. Процес навчання експериментальної групи супроводжувався впровадженням педагогічних умов підготовки майбутніх учителів фізичної культури до позакласної виховної роботи у закладах загальної середньої освіти. Експериментально перевірено ефективність підготовки майбутніх учителів фізичної культури до виховної роботи зі школярами. Порівняння одержаних результатів у контрольній та експериментальній групах дає підстави зробити висновок про позитивні якісні зміни у знаннях, уміннях і навичках з фізичної культури здобувачів вищої освіти експериментальної групи. У цій групі вищими виявилися повнота знань, сформованість і різнобічність умінь з виховної тематики. Підтверджено, що у процесі підготовки майбутніх вчителів фізичної культури до виховної роботи зі школярами доцільно максимально використовувати позааудиторну роботу з внесенням змін до освітнього процесу, педагогічної практики, науково-дослідних розвідок здобувачів вищої освіти з акцентуванням на соціально-значущих аспектах.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: фізичне виховання, майбутні вчителі фізичної культури, виховна робота, педагогічні умови, професійна діяльність
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 03 Черв 2024 12:36
Останні зміни: 03 Черв 2024 12:36
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13684

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу