МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Фізкультурно-оздоровча технологія вдосконалення фізичної підготовленості здобувачів вищої освіти"

Занкова, Олександра Миколаївна (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Фізкультурно-оздоровча технологія вдосконалення фізичної підготовленості здобувачів вищої освіти". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Занкова Демо(1).pdf

Скачати (288kB)

Резюме

Система фізичного виховання здобувачів вищої освіти потребує модернізації на основі використання сучасних спортивно-орієнтованих технологій рухової активності молоді. Об’єкт дослідження – процес фізичного виховання здобувачів вищої освіти в університеті. Мета дослідження – розробити та експериментально перевірити фізкультурно-оздоровчу технологію спортивно-орієнтованого фізичного вихо-вання здобувачів вищої освіти з використанням засобів настільного тенісу, спрямовану на покращення показників фізичного та психоемоційного стану молоді. Дослідження проводили у 2022-2023 навчальному році на базі Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара. В експертному оцінюванні брали участь 7 осіб, серед яких 6 кандидатів педагогічних наук та наук з фізичного виховання та спорту. У педагогічному експерименті брали участь здобувачі вищої освіти 1-го курсу, які обрали заняття фізичним вихованням з використанням засобів настільного тенісу та виявили бажання брати участь у всіх етапах дослідження. Кількість здобувачів вищої освіти – 30 осіб, серед них 20 юнаків та 10 дівчат віком 18–19 років. В роботі розроблено структуру та зміст фізкультурно-оздоровчої технології спортивно-орієнтованого фізичного виховання з використанням засобів настільного тенісу, впровадження якої сприяло розвитку таких психологічних якостей, як стійкість, переключення уваги, швидкість та переробка інформації та прийняття рішення. Статистично достовірні зміни відбулися за такими показниками фізичного здоров’я: у юнаків – час відновлення ЧСС після 20 присідань, життєвий індекс, силовий індекс, у дівчат – показники силового індексу та часу відновлення ЧСС після 20 присідань. У дівчат і хлопців покращилися результати у показниках загальної фізичної підготовленості: достовірні зміни відбулися у тестах човниковий біг 4×9 м, біг 100 м, стрибок у довжину з місця. Також поліпшилися результати спеціальної фізичної підготовленості дівчат та хлопців. Позитивні зміни відбулися в показниках технічної підготовленості у семи тестах (юнаки), у п’яти тестах з десяти (дівчата).

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: фізичне виховання, фізкультурно-оздоровча технологія, настільний теніс, фізична підготовленість, здобувачі вищої освіти
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB2300 Вища освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:26
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:26
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13648

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу