МДПУ репозиторій

Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Фізкультурно-оздоровчий контент в системі фізичного виховання початкової школи"

Гаврюшенко, Анастасія Валеріївна (2023) Дипломна робота на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему "Фізкультурно-оздоровчий контент в системі фізичного виховання початкової школи". Запоріжжя.

[img] Text
МР_Гаврюшенко Демо(1).pdf

Скачати (296kB)

Резюме

Погіршення стану здоров’я української нації потребує особливої уваги до проблеми оптимізації процесу фізичного виховання молодших школярів. Об’єкт дослідження – процес фізичного виховання дітей молодшого шкільного віку. Мета дослідження – розробити та експериментально довести ефектив-ність програми застосування фізкультурно-оздоровчих заходів для молодших школярів. Дослідження проводили у 2022-2023 навчальному році на базі Терно-пільської початкової школи № 1 Тернопільської міської ради. В експерименті брали участь 45 молодших школярів 4-х класів (8-9 років), які за станом здоров’я були віднесені до основної медичної групи. Всі діти були розділені на дві групи – експериментальну (22 школяра) та контрольну (23 дитини). В експериментальній групі процес фізичного виховання був побудований згідно синергічної програми застосування фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей молодшого шкільного віку. У контрольній групі всі організаційні форми занять фізичними вправами проводились згідно традиційної шкільної програми «Фізична культура» (1-4 класи). У процесі педагогічного дослідження була розроблена синергічна програма застосування фізкультурно-оздоровчих заходів для дітей молодшого шкільного віку на основі підвищення рівня рухової активності та фізичного здоров’я дітей 8-9 років. Вона включала мету, завдання, принципи, педагогічні умови оптимізації рухової активності молодших школярів, засоби та методи фізичного виховання та критерії визначення ефективності запропонованої програми. Експериментальна перевірка програми показала її ефективність. На підсумковому етапі дослідження представники експериментальної групи показали значно кращі результати, ніж діти контрольної групи за такими функціональними параметрами: життєвий індекс покращився на 6,6%, силовий індекс – на 6,1%, індекс Робінсона – на 19,2%, індекс Руф’є – на 21,7%. Аналогічна тенденція спостерігалась за результатами тестування фізичної підготовленості молодших школярів: показники гнучкості поліпшилися на 82,6%, швидкісно-силових здібностей – на 16,1%, динамічної витривалості – на 15,8%, координаційних здібностей – на 5,6%.

Тип елементу : Інший
Неконтрольовані ключові слова: фізкультурно-оздоровча робота, оптимізація, діти молодшого шкільного віку, рівень здоров’я, фізична підготовленість.
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Q Наука > Q Наука (Загальне)
R Медицина > RA Суспільні аспекти медицини > RA0421 Охорона здоров'я. Гігієна. Профілактична медицина
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра теорії і методики фізичного виховання та спортивних дисциплін
Користувач, що депонує: професор Тетяна Євгенівна / Т.Є. Христова
Дата внесення: 25 Трав 2024 15:31
Останні зміни: 25 Трав 2024 15:31
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13647

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу