МДПУ репозиторій

КВАЛІФІКАЦІЙНА (ДИПЛОМНА) РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на тему «Особливості суспільно значимої діяльності сучасних християнських церков»

Желєва, Діана Сергіївна (2023) КВАЛІФІКАЦІЙНА (ДИПЛОМНА) РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на тему «Особливості суспільно значимої діяльності сучасних християнських церков». Запоріжжя.

[img] Text
магістерська docx.pdf

Скачати (1MB)

Резюме

Робота присвячена аналізу особливостей суспільно значимої діяльності сучасних християнських церков та їх ролі в суспільному житті в цілому та в окремому місті Мелітополі Запорізької області зокрема. Стверджується, що останнім часом спостерігається посилення впливу церкви на суспільне життя міста як осередка миру та злагоди. З’ясовано, що християнські церкви виступають стабілізуючим чинником життя громади. Позакультова діяльність християнських церков стає також потужним засобом оновлення церкви, зміцнення її позицій у суспільстві та сприяє формуванню нових та закріпленню старих зв’язків. Встановлено, що суспільна діяльність християнських церков спрямована на участь у міських заходах, на волонтерську діяльність, співпрацю з національно-культурними товариствам, участь у міських та соціально-мистецьких форумах, спільних засіданнях з громадськими організаціями міста, участь у державних та міських святах, науково-практичних конференціях, організацію допомоги малозабезпеченим, вимушеним переселенцям та військовим. На основі проведеного соціологічного дослідження виявлено та охарактеризовано особливості позакультової діяльності сучасних християнських церков міста Мелітополя. З перших днів війни мелітопольці об’єднались в добрих справах і підтримці: благодійні фонди, громадські організації, церкви об’єднали свої зусилля, щоб підтримати тих, кому було найважче. Прикладом цього є проведення постійних спільних молебнів представників різних конфесій (римо-католики, греко-католики, молокани, протестанти, звісно, без московської церкви) на головній площі міста. Ключові слова: сучасна християнська церква, суспільно корисна діяльність, позацерковна діяльність, позакультова практика, віряни.

Тип елементу : Інший
Теми: H Суспільні науки > HM Соціологія
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Користувач, що депонує: Соціологія Ірина Букрєєва
Дата внесення: 01 Квіт 2024 20:45
Останні зміни: 01 Квіт 2024 20:45
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13599

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу