МДПУ репозиторій

КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на тему «Особливості розвитку туристичної галузі Присиваської ОТГ Херсонської області у післявоєнний період»

Чорній, Людмила Василівна (2023) КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на тему «Особливості розвитку туристичної галузі Присиваської ОТГ Херсонської області у післявоєнний період». Запоріжжя.

[img] Text
диплом.pdf

Скачати (927kB)

Резюме

Сьогодні туризм виступає однією з високодохідних галузей господарювання у світі, яка в сучасних умовах глобалізації безперервно та динамічно розвивається, сприяючи вирішенню цілого комплексу життєво важливих соціально-економічних проблем. До початку повномасштабної війни розвиток туризму в Україні позитивно впливав на такі сектори економіки, як транспорт, торгівля, зв’язок, будівництво, сільське господарство, виробництво товарів широкого вжитку, та був одним із найперспективніших напрямів структурної перебудови економіки, що підтримує національні традиції, стимулює розвиток народних промислів, відродження рецептів приготування цікавих і смачних страв тощо. Саме це й повинно стати головним у формуванні нового повоєнного підходу до туризму як галузі, пріоритетний розвиток якої може позитивно вплинути на економічний і соціальний стан країни, стимулювати важливі галузі економіки, сприяти зміцненню позитивного іміджу України на світовій арені. Проведене дослідження засвідчило про наявність нереалізованого потенціалу підприємств сфери туризму в Присиваської ОТГ Херсонській області. Ця територія відома своїми унікальними лікувальними грязями та омолоджуючою солоною водою, зеленими садибами та національною кухнею. SWOT-аналіз показав, що розвиток туризму у Присиваській ОТГ має необхідну базу та ресурси, проте вони потребує вдосконалення. Для цього треба місцевим та обласним радам забезпечити умови просування громадських ініціатив, доручити місцевим структурам забезпечити фінансування створення проєктів та притягнути до їх реалізації місцевих підприємців і всіх бажаючих членів громади. У даній ОТГ доцільно запровадити модель громадського туризму, що заснована на ініціативі мешканців, які організують, володіють та контролюють процес розробки та розвитку туристичної діяльності. Ключові слова: туризм, сфера господарства, громадський туризм, економічний розвиток.

Тип елементу : Інший
Теми: H Суспільні науки > HM Соціологія
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Користувач, що депонує: Соціологія Ірина Букрєєва
Дата внесення: 01 Квіт 2024 21:15
Останні зміни: 01 Квіт 2024 21:15
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13596

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу