МДПУ репозиторій

КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на тему: «Внесок благодійних та волонтерських об'єднань у наближенні перемоги України (на прикладі «Капеланського батальйону «Маріуполь»)»

Коваленко, Олександра Олександрівна (2023) КВАЛІФІКАЦІЙНА РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти «магістр» на тему: «Внесок благодійних та волонтерських об'єднань у наближенні перемоги України (на прикладі «Капеланського батальйону «Маріуполь»)». Запоріжжя.

[img] Text
дипломна.pdf

Скачати (1MB)

Резюме

В роботі аналізується дослідження феномену війни було встановлено: попередні війни мали пояснений цілеспрямований характер, а саме нищення військової потуги держави, розгром армії, примус до капітуляції уряду, то відтепер безцільне руйнування культурних об’єктів, медичних закладів, пологових будинків та дитячих садів показує «нове варварство» російських загарбників, для яких ЗЛО стало «банальною справою». Виявлено, що російська імперська ідеологія формувалася протягом століть і має своїм підґрунтям такі риси ментальності, як: зверхність, домінування, психологічний нахил до вседозволеності й грабіжництва, раболіпне підкорення перед владою у різноманітних формах, аномальна терплячість, релігійний фанатизм тощо. Встановлено, що небезпека російсько-української війни полягає у тому, що вона несе екзистенційну загрозу українству, ставить під сумнів демократичний шлях нашої країни до європейської спільноти, руйнуючи «крихкість буття» кожній людині, хоча воно й так піддається природним та техногенним загрозам, епідеміям та катастрофічним змінами клімату. На прикладі тимчасово окупованого міста Мелітополь показано роль громадського спротиву та згуртованості в протидії ідеології руського мира та приближенні переможного миру. Проаналізовано утворення, розвиток та допомогу громадської організації “Капеланський батальон Маріуполь” до війни 2022 року та після, для мирного населення та військових, на всій території фронту. Проведено аналіз сильних ,слабких сторін та можливостей й ризиків організації. Була обрана базова стратегія конкурентності, яка передбачає формування конкурентних переваг ГО шляхом мінімізації впливу на розвиток слабких сторін за допомогою можливостей, які зараз виникають в нашій країні та у світі. Це допоможе посилити сильні сторони організації. Ключові слова: благодійність, милосердя, волонтер, соціальна група, , капеланство, військовий капелан, душпастирська опіка, громадська організація, гуманітарна допомога, «рускій мір»

Тип елементу : Інший
Теми: H Суспільні науки > HM Соціологія
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Користувач, що депонує: Соціологія Ірина Букрєєва
Дата внесення: 01 Квіт 2024 21:18
Останні зміни: 01 Квіт 2024 21:18
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13593

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу