МДПУ репозиторій

КВАЛІФІКАЦІЙНА (ДИПЛОМНА) РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему: «Благополуччя молоді як запорука успішного розвитку міста (на прикладі міста Мелітополя)»

Мочарій, Дар'я Володимирівна (2023) КВАЛІФІКАЦІЙНА (ДИПЛОМНА) РОБОТА на здобуття ступеня вищої освіти "магістр" на тему: «Благополуччя молоді як запорука успішного розвитку міста (на прикладі міста Мелітополя)». Запоріжжя.

[img] Text
Магістерська робота.pdf

Скачати (2MB)

Резюме

Дослідження присвячено соціологічному вивченню молоді, як соціально-демографічної групи, та молодіжній політиці. В роботі проаналізовано сутність молодіжної політики щодо забезпечення умов для входження в життя нового покоління. Молодіжна політика є окремим напрямком, який характеризується високим рівнем міжсекторальності. Вона спрямована на створення соціально-економічних, політичних, організаційно-правових умов і гарантій. Її визначають як діяльність, спрямовану на створення соціально-економічних, політичних, організаційно-правових умов і гарантій виконання поставлених завдань. Застосовувався аналіз кращих вітчизняних і міжнародних практик залучення молоді до суспільно корисної діяльності як невід’ємної складової сталого розвитку міських громад. Показником успішності міських громад та можливості реалізації ними свого потенціалу є рівень співпраці та діалогу з молоддю, коли молоді люди усвідомлюють свою частку відповідальності за життя громади. Тому створення належних умов для повноцінної участі молоді у вирішенні суспільних проблем є найвпливовішим чинником стимулювання зусиль місцевої влади та способом розкриття потенціалу громади, надаючи таким чином стимул для її сталого розвитку. Використання методології якісного дослідження (обговорення у фокус-групах та оpen-space), надало можливість визначити основні проблеми молоді, а також розробити рекомендації про щодо їхнього вирішення і якими засобами молоді люди можуть брати участь у суспільному житті. Показані основні індикатори індексу благополуччя молоді. Була розроблена «Дорожня карта підвищення рівня індексу благополуччя міської молоді». Ключові слова: молодь, благополуччя, молодіжна політика, цінності, мобільність, індекс.

Тип елементу : Інший
Теми: H Суспільні науки > HM Соціологія
Підрозділи: Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Кваліфікаційні роботи здобувачів вищої освіти > Кафедра соціології та філософії
Користувач, що депонує: Соціологія Ірина Букрєєва
Дата внесення: 01 Квіт 2024 21:31
Останні зміни: 01 Квіт 2024 21:31
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13587

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу