МДПУ репозиторій

Підготовка майбутніх учителів початкової школи до використання природотерапії в умовах воєнного стану

Мелаш, Валентина та Дубяга, Світлана та Варениченко, Анастасія (2023) Підготовка майбутніх учителів початкової школи до використання природотерапії в умовах воєнного стану. Педагогічні науки: теорія, історія, інноваційні технології, 1 (125). с. 83-94.

[img] Text
мелаш.pdf

Скачати (356kB)

Резюме

У статті визначена необхідність підготовки майбутніх учителів початкової школи до використання природотерапії в умовах воєнного стану. Мета статті полягає в розкритті методичних аспектів природотерапії, як технологїї позитивного впливу природи загалом та її окремих об’єктів на психофізіологічний стан молодших школярів, сприяти розвитку життєдіяльності дітей, та підготовки сучасного вчителя до цього процесу. Методи дослідження: загальнонаукові – аналіз, синтез, порівняння та узагальнення, що стало важливим при вивченні праць українських науковців, офіційних і нормативних документів. В статті висвітлена проблема методичних аспектів природотерапії, як технологїї позитивного впливу природи загалом та її окремих об’єктів на психофізіологічний стан молодших школярів, яка сприяє розвитку життєдіяльності дітей в умовах війни. Відокремлено спеціфичні методи екологічної освіти, які володіють природотерапевтичними властивостями: метод екологічної ідентифікації, метод екологічної емпатії, метод екологічних асоціацій, метод художньої репрезентації природних об’єктів, метод екологічної лабілізації, метод екологічно‐емоційного впливу. Надано досвід проведення науково‐просвітницького семінару для формування професійної компетентності майбутніх вчителів початкової освіти до корекційної роботи в галузі природотерапії, як технології збереження та відновлення здоров’я дітей в умовах воєнного стану.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра початкової і спеціальної освіти > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра початкової і спеціальної освіти Шевченко Ю.М.
Дата внесення: 09 Жов 2023 10:29
Останні зміни: 09 Жов 2023 10:29
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13159

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу