МДПУ репозиторій

The Russian-Ukrainian war (2014–2022): historical, political, cultural-educational, religious, economic, and legal aspects. Ідеологічні витоки російсько-української війни 2014–2022 років

Ситник, Олександер та Балановський, Ярослав (2022) The Russian-Ukrainian war (2014–2022): historical, political, cultural-educational, religious, economic, and legal aspects. Ідеологічні витоки російсько-української війни 2014–2022 років. Інший. “Baltija Publishing”, Riga.

[img] Text
Sytnyk-Balanovsky.pdf - Опублікована Версія

Скачати (624kB)

Резюме

Вікове протистояння ординської московської держави з цивілізованою Європою зрештою призвело до сучасної російськоукраїнської війни. Адже для колишньої дикої окраїни України-Руси – Московії – Київ завжди був і залишається об’єктом заздрощів за кращий культурний і життєвий рівень, а відтак – постійних загарбницьких воєн, грабежів і насилля. Метою всього цього є знищення всього українського (про що відверто зізнаються й сучасні окупанти. Російський, а точніше – московський народ, що так і не став повноцінною нацією, а залишається зборищем етносів під проводом імперської, шовіністичної ідеології. Для її обґрунтування, починаючи з XVIII ст. формувалися, переважно, штучні історичні наративи. Але за рахунок – викраденої, насамперед – в Україні історії та історичної спадщини. Відтак, сучасна російсько-українська війна має насамперед світоглядно-ідеологічне підґрунтя. Оскільки Україна зазнала агресії з боку країни, котра поширює новітню гібридно-ідеологічну форму «рашизму». В основу останнього закладено сплав неоімперського шовінізму та нацизму. Рашизм, маніпулюючи історією, прагне пошуки ідеалу в минулому (надаючи героїчний ореол всіляким історичним фейкам виробництва власних кишенькових пропагандистів), але не в майбутньому!

Тип елементу : Монографія (Інший)
Теми: C Супутні історичні науки > C Супутні історичні науки (Загальне)
Підрозділи: Природничо-географічний факультет > Кафедра історії та археології
Користувач, що депонує: Кафедра історії
Дата внесення: 25 Вер 2023 12:21
Останні зміни: 25 Вер 2023 12:21
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/13060

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу