МДПУ репозиторій

Упровадження формувального оцінювання учнів в освітній процес початкової школи

Дубяга, Світлана та Фефілова, Тетяна та Саєнко, Юлія (2021) Упровадження формувального оцінювання учнів в освітній процес початкової школи. Науковий вісник мелітопольського державного педагогічного університету серія: Педагогіка (1 (26)). с. 141-147.

[img] Text
Педагогіка 1 (26) 2021 (Дубяга).pdf

Скачати (416kB)

Резюме

У статті акцентовано на тому, що впродовж багатьох років шкільна оцінка була знаряддям ранжування учнів. Зазначено, що у зв’язку зі зміною концепції сучасної школи розпочато впровадження нових підходів до оцінювання навчальних досягнень: відтепер оцінка має слугувати для аналізу індивідуального прогресу та планування індивідуального темпу навчання кожної юної особистості. Розкрито сутність поняття «формувальне оцінювання», яке ґрунтується на положеннях дитиноцентричної педагогіки. Схарактеризовано форми, техніки, методи формувального оцінювання та способи їх використання на уроках у початковій школі. Наголошено на важливих елементах формувального оцінювання – самооцінюванні й взаємооцінюванні.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра початкової і спеціальної освіти > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра початкової і спеціальної освіти Шевченко Ю.М.
Дата внесення: 24 Лист 2022 17:35
Останні зміни: 24 Лист 2022 17:35
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12717

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу