МДПУ репозиторій

Збереження сімейних цінностей як основа культури толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами

Шевченко, Юлія та Дубяга, Світлана (2021) Збереження сімейних цінностей як основа культури толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами. Науковий вісник Мелітопольського державного педагогічного університету імені Богдана Хмельницького. Серія: Педагогіка (27(2)). с. 63-67. ISSN 2219-5203 (У процесі публікації)

[img] Text
Шевченко.pdf

Скачати (312kB)

Резюме

Великого значення в сучасних умовах створення демократичного суспільства набуває проблема збереження сімейних цінностей. У статті проаналізовано погляди на це питання зарубіжних та вітчизняних науковців. Сімейні цінності розглянуто як основу культури толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами. Само сімейне виховання представлено у форматі двох загальноприйнятих на сьогодні моделей. Акцентовано на тому, що взаємини в сім’ї є структурно цілісними елементами, взаємопов’язаними та взаємообумовленими, а кожен член сім’ї поводиться одночасно і як індивід, і як частина сімейної цілісності. Доведено, що для виховання дітей у сім’ї в дусі толерантності батьки мають володіти відповідними знаннями й формувати систему цінностей на основі певних загальних понять. Така якість особистості, як активна толерантність, має формуватися через здатність активно захищати права людини мирним шляхом, висловлювати протест проти всіх форм дискримінації, бути готовим до компромісу, діалогу, співробітництва. Інтерес до проблеми збереження сімейних цінностей як основи культури толерантного ставлення до дітей з особливими освітніми потребами зумовлений усвідомленням того, що сутність багатьох конфліктів має суб’єктивний характер і їх можна подолати на основі довіри та взаєморозуміння.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1501 Початкова освіта
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра початкової і спеціальної освіти > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра початкової і спеціальної освіти Шевченко Ю.М.
Дата внесення: 08 Вер 2022 13:55
Останні зміни: 08 Вер 2022 13:55
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12656

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу