МДПУ репозиторій

Особливості вибору шлюбного партнеру сучасною українською молоддю (на матеріалах дослідження вподобань студентів Мелітопольського державного педагогічного університету)

Ідрісов, Бахтійор (2021) Особливості вибору шлюбного партнеру сучасною українською молоддю (на матеріалах дослідження вподобань студентів Мелітопольського державного педагогічного університету). Габітус, 1 (24). с. 61-65.

[img] Text
12.pdf

Скачати (169kB)

Резюме

У статті розглянуто питання трансформації сімейно-шлюбних відносин та особливості переваг у виборі шлюбного партнера у сучасному студентському середовищі. Виклад основного матеріалу починається з опису розвитку класичної форми сім’ї та причин її тривалого існування. На основі раніше проведених досліджень, у яких сім’я розглядається як соціальний ліфт, установлено, що сучасна молодіжна сім’я складається з людей, які підтримують один одного соціально, економічно чи психологічно незалежно від наявності дітей і спільного житла. Задля визначення соціально-рольових очікувань студентів та їхніх переваг у виборі шлюбного партнера, а також виділення можливих конфліктних позицій у 2019–2021 роках було проведено локальне соціологічне дослідження, у якому брали участь 320 студентів МДПУ.

Тип елементу : Стаття
Теми: H Суспільні науки > HM Соціологія
Підрозділи: Факультет інформатики, математики та економіки > Кафедра соціології > Фахові видання
Користувач, що депонує: Кафедра соціології
Дата внесення: 20 Січ 2022 12:06
Останні зміни: 20 Січ 2022 12:06
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12615

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу