МДПУ репозиторій

Медіаосвіта як складник процесу фахової підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва

Мержева, Л. Ф. та Врубель, Г. Ф. (2021) Медіаосвіта як складник процесу фахової підготовки майбутнього вчителя музичного мистецтва. Вісник Запорізького національного університету, 1 (1(37)). с. 204-209. ISSN 2522-4360 (Print)

[img] Text
124-111-PB (1).pdf

Скачати (415kB)

Резюме

У статті розглядаються актуальні питання, пов’язані з використанням засобів мультимедійних технологій у процесі фахової підготовки майбутніх учителів музичного мистецтва. Охарактеризовано різні тлумачення поняття «мультимедіа», проаналізовано мультимедійні технології як засіб соціокультурних комунікацій та культурно-освітнього міжгалузевого обміну. Розкриваються проблеми медіаосвіти на стику різних галузей знань. На основі сучасних вимог до галузі медіа та педагогіки сформульовано принципи сучасної медіаосвіти. Подано деякі фрагменти класифікацій медіа. Авторки статті наголошують на необхідності впровадження інформаційно-комунікативних технологій як сукупності методів і програмно-технічних засобів, які розширюють межі використання медіаосвіти (одного з найбільш перспективних напрямів підвищення рівня мистецької освіти). Пропонуються можливі шляхи впровадження медіаосвіти у навчально-виховний процес.

Тип елементу : Стаття
Теми: L Освіта > L Освіта (Загальне)
L Освіта > LB Теорія і практика освіти
L Освіта > LB Теорія і практика освіти > LB1603 Середня освіта. Вищі школи
Підрозділи: Навчально-науковий інститут соціально-педагогічної та мистецької освіти > Кафедра теорії і методики музичної освіти та хореографії
Користувач, що депонує: концертмей Ганна Врубель
Дата внесення: 20 Жов 2021 06:16
Останні зміни: 20 Жов 2021 06:16
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/12205

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу