МДПУ репозиторій

Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том V. Динаміка наукових та освітніх досліджень в умовах пандемії. Гідрогеологічні умови формування ресурсів підземних вод Приазов’я

Гришко, Світлана та Непша, Олександр та Прохорова, Лариса (2021) Розвиток сучасної освіти і науки: результати, проблеми, перспективи. Том V. Динаміка наукових та освітніх досліджень в умовах пандемії. Гідрогеологічні умови формування ресурсів підземних вод Приазов’я. Інший. Посвіт, Конін – Ужгород – Херсон.

[img] Text
Гришко С_Непша О_Прохорова Л.pdf

Скачати (1MB)

Резюме

Підземні води Приазов’я характеризуються вертикальною зональністю, відповідно до якої загальна мінералізація і температура артезіанських вод значно зростає із збільшенням глибини залягання, а хімічний склад води змінюється від прісних до хлоридно-натрієвих. Підземні води бучацького, тортонського та інших водоносних горизонтів за хімічним складом та фізіологічним впливом можна порівняти з такими відомими групами мінеральних вод, як «Єсентуки», «Куяльник», «Миргородська». Ці води можна використовувати для лікування та профілактики захворювання шлунково-кишкового тракту.

Тип елементу : Монографія (Інший)
Теми: Q Наука > QE Геологія
Підрозділи: Природничо-географічний факультет > Кафедра географії та туризму
Користувач, що депонує: Кафедра географії та туризму
Дата внесення: 02 Черв 2021 13:19
Останні зміни: 08 Черв 2021 12:40
URI: http://eprints.mdpu.org.ua/id/eprint/11810

Виконати (потребує авторізації)

Перегляд елементу Перегляд елементу